Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesTweederde Stervarken wordt vermarkt

Tweederde Stervarken wordt vermarkt

Vion hoopt op korte termijn diverse vleeswaren met het Beter Leven kenmerk te verkopen bij Albert Heijn. Tot nu toe kan slechts 60 tot 65 procent van het Stervarken worden vermarkt als Stervlees. De rest wordt verkocht als regulier vlees.

Woordvoerder Marc van der Lee van Vion: „We zijn met onze afnemers bezig om ook de rest van het varken te kunnen afzetten als Stervlees. Tot nu toe is die vraag er niet. We willen dus meer volumes afzetten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van vleeswaren zijn. Gesprekken met Albert Heijn daarover lopen.’”

Zitten vol
Of de vraag of er op dit moment teveel Beter Leven Vlees geproduceerd wordt, omdat het aanbod 50 procent groter is dan de vraag, reageert Van der Lee ontkennend. „Dit gaat niet om aantallen varkens, maar om onderdelen van het varken dat we kunnen vermarkten. Het klopt dat er de helft meer aanbod is dan vraag. Met de 150 boeren die dit vlees voor ons produceren, zitten we vol.”

„Als een boer zich meldt, willen we wel kunnen garanderen dat er markt voor is. Op dit moment is het voldoende en krijgen alle boeren die meedoen aan ons concept een meerprijs voor de varkens die ze leveren.”

Foto van Mascha Scharenborg
Tekst: Mascha Scharenborg

Opgegroeid op een loonbedrijf en met een studie journalistiek op zak begon Mascha's loopbaan als redacteur bij Agrio. De agrarische sector, het boeiende boerenbestaan en de gepassioneerde ondernemers werden haar grote passie die ze gecombineerde met haar liefde voor het schrijven. Sinds een paar jaar voert ze haar werk op freelance basis uit.

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Vion
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top