Wat is de kracht van de sector richting 2030?

'Varkenshouderij 2030: de kracht van de sector!’ is de titel van de aaf-bijeenkomst, waarbij drie boeiende sprekers een positieve boodschap voor varkenshouders hebben. Tijdens deze middag delen Linda Verriet (POV), Addy van Rooi (Van Rooi Meat) en Ruben Exterkate (biologische varkenshouder) hun kennis en ervaringen en wordt er dieper ingegaan op de kracht van de varkenshouderij.
Belangenbehartiger
Linda Verriet, voorzitter POV (Producentenorganisatie Varkenshouderij), geeft inzicht in het belang en kracht van één varkensgeluid voor de sector en de speerpunten voor de POV de komende jaren, uitdagingen en ontwikkelingen in de varkenshouderij, gericht op kansen en het perspectief in Nederland.
Keten
Addy van Rooi, directeur van Van Rooi Meat, vertelt over kracht van iedere keten. Van Rooi Meat is een familiebedrijf met ruim zestig jaar traditie en voortdurende vernieuwing. Wat begon in de jaren vijftig, is nu een modern bedrijf dat inspeelt op hedendaagse wensen en duurzaamheidseisen. Addy van Rooi deelt zijn visie op de markten voor Nederlandse varkenshouders, trends en ontwikkelingen, en kansen voor ondernemers in binnen- en buitenland.
Ondernemer
Ruben Exterkate, varkenshouder in Bentelo geeft zijn visie op de kracht van de ondernemer. In 2018 schakelde Ruben zijn bedrijf om naar biologisch. Als één van de zeven nieuwe Nederlandse Nuffield-Scholars van 2025, zal hij de komende twee jaar binnen- en buitenlandse bedrijven bezoeken om toekomstkansen te verkennen. Ruben gelooft dat iedere ondernemer zijn eigen plan moet trekken, passend bij zijn kansen, visie en ambities.
Aanmelden
De aaf-bijeenkomst wordt volgende week dinsdag 1 april gehouden van 12:30 tot 17:00 uur in Dieka aan Oude Rijssenseweg 11 in Markelo. De entree is gratis, wel even van tevoren aanmelden. Dat kan hier.
Tekst: Redactie Pig Business
Beeld: Ellen Meinen
Bron: aaff