Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenVideo: ‘Weg met het Calimero-effect in de sector. We moeten juist trots zijn’

VARKENS INSIDE aflevering 2

Video: ‘Weg met het Calimero-effect in de sector. We moeten juist trots zijn’

Een tsunami aan handhavingsverzoeken van Johan Vollenbroek van MOB. Dit klinkt te bizar voor woorden. Wat moeten varkenshouders hier mee? En hoe moet de sector reageren op de undercoverbeelden en het moedwillig in het diskrediet brengen van varkenshouders? Wat kunnen zij doen om zich weerbaarder te maken tegen deze vorm van intimidatie? Studiogast en agrarisch coach Paulien Hogenkamp geeft inzicht. En hoe smaakt het goedkoopste stukje varkensvlees uit de supermarkt als je hier creatief mee gaat koken? Dit allemaal in de tweede aflevering van Varkens Inside en introSPEKtie op de varkenswereld met Linda Verriet.
‘Het Calimero-effect moet weg uit de sector. We moeten juist trots zijn’
‘Het Calimero-effect moet weg uit de sector. We moeten juist trots zijn’
Blue Billywig toestemming
Het bekijken van deze video kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van deze video. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Hongaarse goulash met het goedkoopste stukje varkensvlees (2 pers.)

  • 4 schouderkarbonades
  • 75 gram boter
  • Halve prei
  • 2 rode paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • Een eetlepel tijm en een eetlepel rozemarijn
  • 1 liter bouillon of 4 blokjes rundvleesbouillon met 1 liter lauw water
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Twee eetlepels tomatenpuree
  • Eetlepel honing (4 klontjes suiker kan ook)
  • 2 aardappelen in grove blokjes gesneden (of saus op het laatst iets indikken met maïzena)

Snij de twee uien en fruit deze op een laag tot medium vuur in de braadpan bruin. Snij een paprika in middelgrote stukjes en voeg deze bij de uien. Besprenkel de karbonades met een voldoende zout en peper. Gooi de boter in de koekenpan op een medium tot hoog vuur. Braad de karbonades aan beide kanten goudbruin. Leg deze in de braadpan met uien en paprika en strooi hierover de paprika poeder. Meng dit en bak het paprikapoeder heel even mee (1 minuut) op een medium vuur. Doe vervolgens ongeveer 1 liter bouillon in de koekenpan en meng dit met de jus van de gebraden karbonades. Voeg dit toe aan de braadpan en gooi de knoflook, tijm en rozemarijn erbij. Breng het geheel aan de kook en als het kookt, zet het vuur dan laag. Laat dit met de deksel op de pan voor een uurtje rustig sudderen. Voeg daarna de prei, paprika, aardappelen, honing, tomatenpuree toe en laat het nog een half uurtje sudderen. Breng de goulash op smaak met peper en zout. Klaar en genieten maar! Serveer met knapperig brood.

Foto van Reinout Burgers
Tekst: Reinout Burgers

Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.

Beeld: Quinton Hermsen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Stal-en-Akker.nl logo
Landbouwnieuws uit Limburg, Brabant en Zeeland over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten.
Vee-en-Gewas.nl logo
Landbouwnieuws uit Gelderland en Overijssel over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten, zandgrond.
Agraaf.nl logo
Landbouwnieuws uit Utrecht, Noord- en Zuid-Holland over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, veenweide, weidevogel, geiten
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top