Pigbusiness.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu
De Heus logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over De Heus
  • Contact
De HeusVoedingFotoserie: varkensbedrijf De Vennekuus

Fotoserie: varkensbedrijf De Vennekuus

Een heel stabiele gezondheid en goede technische resultaten

In het Brabantse Wintelre runt Henri van de Ven al ruim 27 jaar een varkensbedrijf. Drie jaar geleden is hij overgestapt van gangbaar naar biologisch en is hij met zijn gezin ook een bio-boerderijwinkel begonnen. Daarnaast fungeert het bedrijf ook als zorgboerderij voor kinderen van vier tot veertien jaar. Als bio-varkenshouder heeft hij nu aanzienlijk minder dieren. Het werk zelf is wat zwaarder geworden, maar hij ervaart veel minder druk. “We doen ons werk echt met plezier. De dieren doen het met dit voer technisch hartstikke goed en de afzet is verzekerd. Dit is leuk varkens houden zo.”
Bekijk alle foto's
De Vennekuus is een gesloten varkensbedrijf. Alle biggen worden zelf opgelegd in de vleesvarkenstal. De vleesvarkens worden gevoerd volgens een drie-fasen-systeem.  Het voeren met biologisch voer kent wel nodige uitdagingen, omdat er veel eisen aan het vo
Omdat hij een biologisch bedrijf runt, heeft Van de Ven inmiddels ruime ervaring met vrijloopkraamhokken. “Voor ons is het inmiddels een vanzelfsprekendheid om te werken met vrijloopkraamhokken. Uiteraard blijven er dingen waar je goed op moet letten, maa
Biologisch gehouden varkens moeten lekker het hele jaar rond buiten kunnen lopen. Dat geldt ook voor de zeugen en biggen in het kraamhok. Voor de zeugen met hun grote omvang zijn buitentemperaturen geen probleem, maar in de winter kan dit wel een uitdagin
In de boerderijwinkel verkopen ze hun eigen biologisch varkensvlees, maar ze verkopen ook biologische eieren van hun eigen kippen en allerlei seizoensproducten, zoals biologische groentes uit eigen moestuin, zelfgemaakte jammen en sappen en diverse streek
De Vennekuus is een gesloten varkensbedrijf. Alle biggen worden zelf opgelegd in de vleesvarkenstal. De vleesvarkens worden gevoerd volgens een drie-fasen-systeem.  Het voeren met biologisch voer kent wel nodige uitdagingen, omdat er veel eisen aan het vo
De Vennekuus is een gesloten varkensbedrijf. Alle biggen worden zelf opgelegd in de vleesvarkenstal. De vleesvarkens worden gevoerd volgens een drie-fasen-systeem. Het voeren met biologisch voer kent wel nodige uitdagingen, omdat er veel eisen aan het voer worden gesteld. Voor de vleesvarkens zijn er beperkingen aan de hoeveelheid omschakelgrondstoffen en moet een deel van de grondstoffen uit de regio komen. Bovendien zijn synthetische producten en fytase niet toegestaan.
Omdat hij een biologisch bedrijf runt, heeft Van de Ven inmiddels ruime ervaring met vrijloopkraamhokken. “Voor ons is het inmiddels een vanzelfsprekendheid om te werken met vrijloopkraamhokken. Uiteraard blijven er dingen waar je goed op moet letten, maa
Omdat hij een biologisch bedrijf runt, heeft Van de Ven inmiddels ruime ervaring met vrijloopkraamhokken. “Voor ons is het inmiddels een vanzelfsprekendheid om te werken met vrijloopkraamhokken. Uiteraard blijven er dingen waar je goed op moet letten, maar je ziet dat het minder stress voor de zeugen oplevert, waardoor er meer rust is en je een vlotter werpproces krijgt. Dat vind ik erg positief.” aldus Henri. Op het bedrijf zijn er 24 vrijloopkraamhokken. De biggen blijven minimaal zes weken bij de zeug, waarna ze gespeend worden en op tien tot twaalf weken leeftijd gaan ze naar de vleesvarkensstal.
Biologisch gehouden varkens moeten lekker het hele jaar rond buiten kunnen lopen. Dat geldt ook voor de zeugen en biggen in het kraamhok. Voor de zeugen met hun grote omvang zijn buitentemperaturen geen probleem, maar in de winter kan dit wel een uitdagin
Biologisch gehouden varkens moeten lekker het hele jaar rond buiten kunnen lopen. Dat geldt ook voor de zeugen en biggen in het kraamhok. Voor de zeugen met hun grote omvang zijn buitentemperaturen geen probleem, maar in de winter kan dit wel een uitdaging geven bij de biggen. De biggen hebben namelijk meer behoefte aan warmte. Daarom is er in het binnenhok een ruimte gecreëerd waarbij ze onder de warmtelamp en uit de tocht kunnen liggen.
In de boerderijwinkel verkopen ze hun eigen biologisch varkensvlees, maar ze verkopen ook biologische eieren van hun eigen kippen en allerlei seizoensproducten, zoals biologische groentes uit eigen moestuin, zelfgemaakte jammen en sappen en diverse streek
In de boerderijwinkel verkopen ze hun eigen biologisch varkensvlees, maar ze verkopen ook biologische eieren van hun eigen kippen en allerlei seizoensproducten, zoals biologische groentes uit eigen moestuin, zelfgemaakte jammen en sappen en diverse streekproducten. Zo proberen ze op hun eigen manier hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. We hopen ons assortiment steeds verder uit te breiden. We geloven in de kracht van lokale, biologische producten en kijken ernaar uit om ons aanbod te verruimen en te verbeteren.
Meer foto's
Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.
Contactpersoon
  • Ronald Tibbe

    Verkoopleider sector varkens (Noord)

    r.tibbe@deheus.com

  • Antoine Dijkhoff

    Verkoopleider sector varkens (Zuid)

    adijkhoff@deheus.com

  • Verkoopbinnendienst

    (0318) 675 430

    info@de-heus.nl

Meer contact
Social
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram
Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top