Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesSlachterij en verwerkingVion wil positie van flexwerkers structureel verbeteren

Vion wil positie van flexwerkers structureel verbeteren

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie.
Vion werkt samen met andere partijen in de vleessector aan een structurele verbetering van de positie van flexwerkers.

Zo maakte de slachterij eind vorige week bekend. Vrijdag 20 juni vond een overleg plaats tussen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de vleessector, de uitzendbranche en de vakbonden over een mogelijk sectoraal uitzendverbod. Tijdens dit gesprek heeft minister Van Hijum aangegeven dat een volledig verbod op uitzendwerk op dit moment niet wordt ingevoerd. In plaats daarvan wil het kabinet samen met de sector concrete doelstellingen formuleren om langdurige, structurele misstanden aan te pakken en de positie van arbeidsmigranten verder te verbeteren.

„Dit is een kans om samen na te denken over een nieuw arbeidsmodel. Vion is er klaar voor om hieraan bij te dragen. We hebben inmiddels al serieuze stappen gezet richting stabielere werkgelegenheid en optimalisatie van de omstandigheden van flexwerkers, en we zijn ervan overtuigd dat een sectorbrede oplossing haalbaar is. Maar het vraagt om realisme, samenwerking en inzet van alle betrokken partijen”, zegt directeur Tjarda Klimp van Vion.

De slachterij ziet deze koerswijziging als een kans om samen met de sector te werken aan een toekomstbestendig, eerlijk en duurzaam arbeidsmarktmodel binnen de vleessector.

Concrete inzet vanuit Vion

Vion heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet naar stabiele arbeidsverhoudingen voor iedereen. Meer dan 900 flexwerkers hebben inmiddels een vast contract gekregen. „We werken uitsluitend met gecertificeerde, in Nederland gevestigde uitzendbureaus en voeren regelmatig audits uit op loonbetaling, huisvesting en naleving van cao’s. Ook toetsen we deze bureaus nu al op de nieuwe eisen van de aankomende Wet Toelating Terbeschikkingstelling van Arbeidskrachten (WTTA), vooruitlopend op de wetgeving", zegt Klimp.

„In de komende weken zullen wij samen met onze partners binnen de vleessector hard werken aan een concreet plan van aanpak. Dit plan zal medio juli worden voorgelegd aan het ministerie. Wij blijven ons inzetten voor een transparante, eerlijke en sociaal verantwoorde vleessector waarin arbeidsmigranten een sterke, goed beschermde positie hebben", vertelt Klimp.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Vion Food Group

Bron: Vion Food Group

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top