Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenVideo: Varkens Inside - 'Verkiezingsstrijd zal de nodige onrust veroorzaken'

Video: Varkens Inside - 'Verkiezingsstrijd zal de nodige onrust veroorzaken'

In deze nieuwe aflevering van Varkens Inside gaan we het hebben over de gevolgen van de nieuwe verkiezingen voor de varkenshouderij. Maar we hebben ook de Dierenbescherming op bezoek. We gaan namelijk praten over het convenant Dierwaardige Veehouderij en de AMvB. Verder heeft chefredacteur Reinout Burgers varkenswangetjes klaargemaakt en gaan we praten over de positieve instelling van jonge varkenshouders. In de Pig Business studio is ook Fleur Bartels van de POV aanwezig.
Varkens Inside - Juni 2025
Varkens Inside - Juni 2025
Blue Billywig toestemming
Het bekijken van deze video kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van deze video. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Speciale lange uitzending 'Gesprek van de Maand'

rubriek van Varkens Inside is 'Het Gesprek van de Maand'. Deze keer een speciale uitzending met de Dierenbescherming over het convenant 'Stappen naar een Dierwaardige Veehouderij'. Deze editie van de rubriek is vanwege de lengte losgekoppeld van de uitzendig Varkens Insdie en eerder gepubliceerd op de dag van de presentatie van het convenant en AMvB.

Varkens Inside - Juni 2025 - Kwestie v/d Maand
Varkens Inside - Juni 2025 - Kwestie v/d Maand
Blue Billywig toestemming
Het bekijken van deze video kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van deze video. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Recept varkenswangetjes

Het recept om varkenswangetjes te maken, is vrij eenvoudig. De belangrijkste twee kookregels zijn: een lange kookduur van 7 tot 8 uur (vergelijkbaar met runderstoofvlees). Langer kan ook, zolang ze maar niet uitdrogen. Omdat varkenswangetejs weinig vet hebben, kunnen ze droog worden en moeten ze vochtig en mals worden gehouden door vocht (boullion of bier) en vet/olie.

  • Ontvlies de varkenswangetjes
  • Besprenkel ze met olijfolie (warme toepassingen)
  • Strooi peper en zout aan beide zijden
  • Leg ze in de oven voor 4 uur op 90 - 95 graden Celsius

Bierwangetjes

  • Kook de varkenswangetjes zachtjes op het vuur in bier voor 3 uur voeg voor de smaak een runderboullionblokje toe en later eventueel wat water
  • Voeg na 3 uur een knoflookteentje toe en wat tijm. Breng op smaak met peper en zout.

BBQ-wangetjes

  • Maak een mengsel van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, suiker, peper, zout. komijn (optioneel). Dit heet een 'dry rub'. Je kunt deze ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Besprenkel dit mengsel royal over de wangetjes.
  • Steek de barbecue aan (gas, hout of kolen). Wacht totdat het vuur getemperd is en leg de varkenswangetjes op de BBQ. De bedoeling is deze 3 uur langzaam te BBQ-en op een lage temperatuur . Zet de deksel op de BBQ of dek de wangetjes af met een pan. Besprenkel de wangetejs regematig met olijfolie. Zorg dat het vuur aanblijft door af en toe houtskool of kleine stukjes hout op de BBQ te leggen.
  • Voor het laatste half uurtje kun je een mengsel van olijfolie, paprika, ketchup, suiker en sojasaus maken om dit over de varkenswangentjes te strijken.

Alternatieve (gemakkelijke methode)

  • Na het besprenkelen van de wangentjes wikkel deze in aluminiumfolie, maar voeg eerst een mix van olijfolie en ketchup toe. Zet dezein de oven op zo'n 90 tot 100 graden Celsius voor 3 uur.
Foto van Reinout Burgers
Tekst: Reinout Burgers

Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.

Beeld: Quinton Hermsen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top