Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenVideo: Varkens Inside – Varken heeft het beter dan menig kwetsbare jongere

Video: Varkens Inside – Varken heeft het beter dan menig kwetsbare jongere

Deze maand in Varkens Inside zijn de komende verkiezingen uiteraard het gespreksonderwerp. Gaat dit negatief uitpakken voor de sector of is de politiek al een nieuwe, onomkeerbare weg ingeslagen met het convenant? In de studio is ook de nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Manon Houben, aangeschoven. Wat zijn de uitdagingen en marktontwikkelingen nu de varkensstapel drastisch krimpt. Verder heeft chefredacteur Reinout Burgers varkensoortjes klaargemaakt om te proeven waarom Chinezen hier geen genoeg van kunnen krijgen. POV-voorzitter Linda Verriet filosofeert dat er beter voor het varken gezorgd wordt dan voor menig kwetsbare jongere.
Varkens Inside - Onze keten heeft heel hard de waardering nodig die het verdient
Varkens Inside  - Onze keten heeft heel hard de waardering nodig die het verdient
Blue Billywig toestemming
Het bekijken van deze video kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van deze video. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Recept Varkensoortjes: eten op eigen risico

Varkensoortjes zijn eigenlijk supereenvoudig om te maken. Wel hebben oortjes weinig smaak en is een wok- of BBQ aan te bevelen. Brand eerst de overgebleven haarstoppels van de oren en was de oortjes vervolgens goed. Zet een pan met water op en voeg zout en peper toe. Voor wat meer smaak kun je er ook een bouillonblokje indoen. Kook de oortjes voor minimaal een uur. De oortjes zijn gaar en de gelatine niet te zacht. Laat de oortjes afkoelen en dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Snij de oortjes vervolgens in reepjes. Besprenkel de oortjes met zout en peper.

Frituren:

Giet zonnebloemolie in een diepe pan en laat de olie heet worden. Niet te heet, want de gelatine en olie kunnen dan behoorlijk gaan spetteren. Probeer eerst een stukje oor om te kijken of de olie niet te heet is. Frituur de oortjes totdat ze knapperig bruin zijn. Keer ze regelmatig om. Voor extra knapperigheid kun je de oortjes even laten afkoelen en opnieuw frituren. Giet hier een saus overheen (terriyaki, honing/mosterd of BBQ-saus. Zelf maken kan, maar kant-en-klaar is ook heerlijk)).

Bakken:

Mix maïzena met peper, zout en knoflookpoeder in een schaal. Zijn oortjes te droog dan kun je eventueel wat olie toevoegen. Laat de schaal een tien tot twintig minuten staan, zodat de maïzena in de oortjes kan trekken. Maïzena zorgt voor een knaperig korstje. Zet een koekenpan met een beetje zonnebloemolie op het fornuis onder gemiddelde temperatuur. Gooi de oortjes in de pan en zorg dat ze eerst aan een kant bruin worden en keer ze dan om. Als je tevreden bent over de bruine kleur van de oortjes, leg ze in de schaal en giet een saus van keuze over de oortjes.

Foto van Reinout Burgers
Tekst: Reinout Burgers

Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.

Beeld: Quinton Hermsen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Agraaf.nl logo
Landbouwnieuws uit Utrecht, Noord- en Zuid-Holland over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, veenweide, weidevogel, geiten
Stal-en-Akker.nl logo
Landbouwnieuws uit Limburg, Brabant en Zeeland over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten.
Vee-en-Gewas.nl logo
Landbouwnieuws uit Gelderland en Overijssel over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten, zandgrond.
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top