Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenVirtuele 3D tour op varkensbedrijf

Virtuele 3D tour op varkensbedrijf

Op het varkensbedrijf van Bert Pappot in Eibergen is een virtuele 3D tour gemaakt. Vanachter de computer kunnen bezoekers een kijken nemen in het bedrijf van Pappot.

Bekijk hier de virtuele tour. Bert Pappot houdt zo'n 400 zeugen. Hij werkt samen met ForFarmers Hendrix aan de optimalisatie van voeders. Pappot test zeugen- en biggenvoeders voor het mengvoerbedrijf. Doordat Pappot veel test, registreert hij ook veel. Dit heeft hem tal van nieuwe inzichten gegeven.

Enkele tips en tricks van Bert Pappot:
• Introduceer gelten wekelijks in een andere groep, als je werkt met grote groepen dragende zeugen. Verdelen geeft meer rust.
• Leer de gelten in de laatste twee weken van de 8-weekse quarantaineperiode in een oefenstation de voerstations te gebruiken, als je werkt met voerstations.
• Houd de daglengte bij de dragende zeugen voldoende lang. Door de daglengte te verlengen naar 16 uur in de dracht, daalde bij Pappot het percentage najaarsverwerpers.
• Hang een lamp boven het voerstation. Een zeug is een prooidier en heeft daarom de ogen aan de zijkant van het hoofd. In een kleine, afgesloten ruimte, zoals het voerstation, ziet de zeug weinig. Dit bemoeilijkt het vreten.Een lamp boven het station verbetert het zicht en zorgt ervoor dat de zeug beter vreet.
• Weeg, zeugen voor- en nadat ze het kraamhok in gaan. Dit leidt tot veel inzichten. "We zien ook wel eens zeugen aankomen in het kraamhok", aldus Pappot.
• Kijk goed naar de voeropname. Dit is het belangrijkst ingrediënt voor een hoge voeropname door de zeugen. „Doordat wij altijd pas vlak voordat de volgende voerbeurt plaatsvindt de voerbakken nalopen, heeft de zeug voldoende tijd gehad om deze leeg te vreten. Door pas dan eventueel bij te sturen op de curve, krijg je een hogere voeropname bij de zeug. Sommige zeugen doen er nu eenmaal wat langer over om de bak leeg te vreten”, vertelt Pappot.
• Geeft biggen van gelten een andere kleur oornummer, zodat de vleesvarkenshouder deze apart op kan leggen. Uiteraard is hier goede communicatie met de vleesvarkenshouder voor nodig.

Tekst: Ruben van Boekel, ForFarmers Hendrix

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top