Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsHuisvestingVan Osch viert jubileum met symposium

Van Osch viert jubileum met symposium

Een dag van te voren zijn ze bij Van Osch druk in de weer met de voorbereidingen op de open dag en het symposium.
Een dag van te voren zijn ze bij Van Osch druk in de weer met de voorbereidingen op de open dag en het symposium.
Stalinrichter Van Osch uit Uden viert zaterdag 24 mei hun 75 jarig jubileum met een open dag voor boer en burger en een symposium ‘Made in Holland’. Tijdens dit symposium voor varkenshouders en hun adviseurs, draait alles om het hebben en houden van de internationale koploperspositie voor de Nederlandse varkenshouderij.

Geert van der Peet, themaleider duurzame veehouderij aan Wageningen UR, legt uit hoe de varkensvleesketen kan vernieuwen door toegevoegde waarde te creëren voor consumenten in Noordwest Europa.

Ing. Anita Hoofs, onderzoeker bij VIC Sterksel vertelt over “de perfect fit" tussen onderzoek, varkenshouderij, overheid en bedrijfsleven. Ze laat zien hoe slim samenwerken tussen deze partijen zorgden voor een wereldwijde koploperspositie van de Nederlandse varkenshouderij.

Ze legt ook uit hoe innovaties in deze sector tot stand komen en gebruikt daarbij als voorbeeld de samenwerking met de high tech organisatie Van Osch Uden tijdens de ontwikkeling van de varkensplateaus.

Ervaringen varkenshouder
Frankwin Wijnen, varkenshouder en eigenaar van Farmers to Farmers in Liessel, bouwde in 2012 een nieuwe vleesvarkensstal volgens het één ster Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Tijdens het symposium vertelt hij over zijn ervaringen met zijn nieuwe diervriendelijke plateau stal die door Nooyen Pig Flooring, Van Osch Uden en VIC Sterksel werd ontwikkeld.

Bart van Osch, directeur bij Van Osch Uden en Bas van den Heuvel directeur bij GrowFeeder gaan tijdens het symposium in op schaalvergroting, automatisering, technische innovaties en de voordelen die het ‘dichtbij de klant ontwikkelen en produceren’ hen bieden.

Vrij toegankelijk
Het symposium is vrij toegankelijk en begint om 14.00 uur aan de Zadelmakersstraat 5 in Uden. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via info@van-osch-uden.nl en ontvangen daarna een bevestiging en routebeschrijving. Volgens Bart van Osch is er voor ieder wat wils tijdens de open dag. Ook voor de kinderen zijn er leuke dingen te doen.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Bart van Osch

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top