Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktAvond vol met handel en vlees

Avond vol met handel en vlees

Aanstaande woensdag is de thema-avond Markt en Vlees in Dalfsen. Oud-slager Ad van Kasteren geeft een workshop over varkensvlees. Gastspreker is varkenshouder en handelaar Jan Vernooij van Varkenshandel de Heer.

De thema-avond Markt en Vlees in Dalfsen begint woensdagavond om 19 uur met een workshop over het uitbenen van een varkenskarkas. Oud-slager en vleesspecialist Ad van Kasteren zal de sessie voor zijn rekening nemen. Hij wil met de workshop de varkenshouder meer inzicht geven wat er met het varken gebeurd vanaf het moment dat het afgeleverd is op het slachthuis.

Geen benul van vleeswereld
Van Kasteren merkt dat er bij varkenshouders veel onwetendheid is over varkensvlees. „Varkenshouders hebben geen benul van de wereld van het varkensvlees. Dat vind ik jammer, zeker omdat beide partijen zo afhankelijk van elkaar zijn.” Omgekeerd geldt volgens hem hetzelfde. „Vleesverwerkers en slagers hebben totaal geen weet van het levende varken op het boerenerf.”

De oud-slager merkt in het veld dat zowel producenten als consumenten zoekende zijn. „Het varkensvleesassortiment moet onderscheidend zijn. Als we het alleen terugvinden op ons bord dan redden we het niet, we moeten meer aan marketing doen.”

Nationale Biggenadviesprijs
Gastspreker is Jan Vernooij, hij is vleesvarkenshouder en samen met zijn echtgenote Anny en chauffeur Jan van Mourik vormt hij het team van Varkenshandel de Heer. Hun zoon Theo is verantwoordelijk voor de 6.800 vleesvarkens.

Vernooij van Varkenshandel de Heer is groot voorstander van één door de hele sector gedragen transparante biggenprijs. Samen met drie andere handelaren is hij het gezicht achter het plan om een nieuwe biggennotering te lanceren. Om meer sturing in de varkensmarkt aan te brengen willen ze de Nationale Biggenadviesprijs nog dit voorjaar lanceren. „We moeten af van de huidige ondoorzichtige hoge toeslagen.”

De avond wordt afgesloten met de bedrijvencarrousel. Tijdens de bedrijvencarrousel gaan varkenshouders in gesprek met de GD, Handelshuis Schuttert en Zoetis.

Tekst: Ruben van Boekel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top