Pigbusiness.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu

Interview met Bernard van den Hurk, Van Asten Groep

'Hygiëne draagt enorm bij aan onze hogere gezondheidsstatus’

Bernard van den Hurk is kwaliteitsmanager en verkoper fokgelten bij de Van Asten Groep
Bernard van den Hurk Beeld: MS Schippers
Bernard van den Hurk is kwaliteitsmanager en vertegenwoordiger fokgelten bij de Van Asten Groep. Op de locatie Ashorst in Horst worden 2400 zeugen gehouden. Op deze locatie worden Topigs Norsvin 20 en Topigs Norsvin 70 gelten geproduceerd. Op de locatie Ashorst zijn 12.000 vleesvarkensplaatsen, waarvan 4.000 plaatsen gebruikt worden voor fokgelten.

“Binnen de Van Asten Groep streven we naar een hogere gezondheid van onze varkens. Optimale hygiëne draag hier enorm aan bij. Door te werken conform vaste protocollen, met goede producten en apparatuur, presteren onze varkens beter”.

Waarom streeft men binnen de Van Asten Groep naar optimale hygiëne?
Binnen de Van Asten Groep streven we naar een hogere gezondheidsstatus. Deze is al hoog, maar we willen nog hoger en we denken dit te bereiken met het optimaliseren van de hygiëne.

Wat is het effect van hygiëne op gezondheid?
Wij zijn ervan overtuigd dat hygiëne en gezondheid bij elkaar horen. Hoe minder kiemen een varken bij zich draagt, hoe beter ze presteren. Dat zie je in de groei en de worpgroottes. We zitten al op een goed niveau, maar willen het gezondheidstechnisch nog beter voor elkaar hebben.

De MS Greenline wordt gebruikt om de stallen grondig te reinigen en te ontsmetten na iedere ronde
MS Greenline Beeld: MS Schippers

Hoe gaan jullie te werk?
Op onze locatie Ashorst in Venray worden de biggen op 4 weken gespeend. De biggen gaan naar de biggenstal en de zeugen naar de inseminatiestal. We verwijderen dan het grove vuil en spuiten de stal schoon met een hogedrukreiniger. Vervolgens schuimen we het in met MS Topfoam en desinfecteren de stal met MS Megades Novo. Dit alles doen we met behulp van de MS Greenline. Het kraamhok is dan brandschoon en klaar voor de volgende zeugen.

Wat is volgens jou het belang om dit zo te doen?
Voorheen maakten we schoon met enkel water en hoge druk, maar daar krijg je de bacteriën en virussen niet mee weg. We zijn toen gaan desinfecteren en op advies van MS Schippers hebben we nog een tussenstap toegevoegd, namelijk het inschuimen.

De MS Greenline draagt enorm bij aan onze hogere gezondheidsstatus
De MS Greenline draagt enorm bij aan onze hogere gezondheidsstatus
YouTube toestemming
Het bekijken van deze video kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van deze video. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Wat is het voordeel van MS Topfoam?
Met de MS Topfoam haal je de vetresten weg van de uitwerpselen. Het is een product wat een zeer goede hechting en dieptewerking heeft. Je krijgt het hok echt schoon.

Waarom is desinfectie nodig?
Het hok kan schoon lijken, maar om de laatste bacteriën en virussen te doden heb je een breedwerkend desinfectiemiddel met goede dieptewerking en hechting nodig, zoals MS Megades Novo.

Speelt veiligheid ook nog een rol?
Zeker. De MS Greenline past in de Arbo en werkveiligheid. Het zorgt voor correct gebruik van de middelen. De dosering is altijd goed, er is geen direct contact met de producten en het is een eenvoudig systeem om mee te werken. We zien dat de medewerkers meer plezier hebben in het werk.

Wat is het grote voordeel van reinigen en ontsmetten met het MS Greenline concept?
De varkens doen het beter, starten beter op. Er is geen verkwisting van producten, aangezien de dosering altijd juist is. Het levert dus geld op en de medewerkers vinden het prettig om ermee te werken. Het draagt bij aan onze hogere gezondheidsstatus.

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top