Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVoedingFotoserie: 250 bezoekers voor thema-avond Voeding

Fotoserie: 250 bezoekers voor thema-avond Voeding

De Pig Business thema-avond Voeding in Nederweert-Eind heeft in totaal 250 bezoekers getrokken. Vanwege de enorme belangstelling vorige week, was er donderdag een tweede avond met exact dezelfde invulling. Gisteren kwamen 80 bezoekers naar Ons Boerenerf.
Net als de eerste keer, bestond donderdagavond het publiek hoofdzakelijk uit varkenshouders. De thema-avonden bewijzen dat voeding als meer dan ooit leeft.
De avond begon met de rondleiding door de voerkeuken bij de familie van Leeuwen. Aad van Leeuwen gaf tekst en uitleg in de voerkeuken en de subkeuken.
In de subkeuken staat één mengtank die al het voer mengt in charges. De subkeuken is inmiddels al ruim 20 jaar oud.
Aad van Leeuwen noemt de voerkeuken de ruimte waar de koks werken en de subkeuken de serveersters. „Die serveren het voer uit aan de varkens.”
CCM is één van de hoofdbestanddelen in de brij die ze aan de varkens voeren. Het voerrantsoen bestaat voor de helft uit een voormengsel met ccm, friet en brood.
Verder zit er in de brij: 15 procent tarwe, 15 procent gerst, 10 procent sojaschroot en 2,5 procent premix. De overige 7,5 procent bestaat uit zonnebloemschroot, aardappelstoomschillen, kaaswei, raapzaadschroot en bietenpulp.
In de schuur staan de uitdoseertanks. De dieren krijgen vijf voerbeurten per dag. Het voer betrekt Van Leeuwen van meerdere firma’s.
Gastspreker Bart Swinkels was duidelijk in zijn verhaal. Wie wil, kan met meer regie in de voer een financieel voordeel halen. Toch waarschuwt hij varkenshouders die willen overstappen. „Je moet er echt klaar voor zijn. Je moet er vooral tijd in willen in
ForFarmers Hendrix denkt dat over vijf jaar 80 procent van de Nederlandse vleesvarkenshouders zelf hun voer mengt. „En dan bedoel ik dat ze 1 of 2 enkelvoudige grondstoffen of bijproducten die ze bijmengen”, zegt Corné van de Ven. „We zien dat bij deze gr
Michiel Stoutjesdijk van Nuscience legt de vraag neer of de varkenshouder beter af is als ze hun eigen voeren malen en mengen. De meningen bij het publiek zijn verschillend. Sommige zijn overtuigd van het kostenvoordeel en de eigen regie. Andere varkensho
Rick Köningkrämer van Fransen Gerrits zegt dat hun steeds meer inzetten op maatwerk. „Vijf procent van ons volume in varkensvoer is maatvoer.” De Brabantse voerfabrikant produceert 600.000 ton varkensvoer op jaarbasis.
Jan Pool van Speerstra Feed Ingredients zegt dat additieven onderbelicht zijn in varkensvoer. „Het zijn geen tovermiddelen, maar ze spelen wel een grote rol in varkensvoer." De fabrikant van additieven is op zoek naar varkenshouders die voor hun additieve
Net als de eerste keer, bestond donderdagavond het publiek hoofdzakelijk uit varkenshouders. De thema-avonden bewijzen dat voeding als meer dan ooit leeft.
Net als de eerste keer, bestond donderdagavond het publiek hoofdzakelijk uit varkenshouders. De thema-avonden bewijzen dat voeding als meer dan ooit leeft.
De avond begon met de rondleiding door de voerkeuken bij de familie van Leeuwen. Aad van Leeuwen gaf tekst en uitleg in de voerkeuken en de subkeuken.
De avond begon met de rondleiding door de voerkeuken bij de familie van Leeuwen. Aad van Leeuwen gaf tekst en uitleg in de voerkeuken en de subkeuken.
In de subkeuken staat één mengtank die al het voer mengt in charges. De subkeuken is inmiddels al ruim 20 jaar oud.
In de subkeuken staat één mengtank die al het voer mengt in charges. De subkeuken is inmiddels al ruim 20 jaar oud.
Aad van Leeuwen noemt de voerkeuken de ruimte waar de koks werken en de subkeuken de serveersters. „Die serveren het voer uit aan de varkens.”
Aad van Leeuwen noemt de voerkeuken de ruimte waar de koks werken en de subkeuken de serveersters. „Die serveren het voer uit aan de varkens.”
CCM is één van de hoofdbestanddelen in de brij die ze aan de varkens voeren. Het voerrantsoen bestaat voor de helft uit een voormengsel met ccm, friet en brood.
CCM is één van de hoofdbestanddelen in de brij die ze aan de varkens voeren. Het voerrantsoen bestaat voor de helft uit een voormengsel met ccm, friet en brood.
Verder zit er in de brij: 15 procent tarwe, 15 procent gerst, 10 procent sojaschroot en 2,5 procent premix. De overige 7,5 procent bestaat uit zonnebloemschroot, aardappelstoomschillen, kaaswei, raapzaadschroot en bietenpulp.
Verder zit er in de brij: 15 procent tarwe, 15 procent gerst, 10 procent sojaschroot en 2,5 procent premix. De overige 7,5 procent bestaat uit zonnebloemschroot, aardappelstoomschillen, kaaswei, raapzaadschroot en bietenpulp.
In de schuur staan de uitdoseertanks. De dieren krijgen vijf voerbeurten per dag. Het voer betrekt Van Leeuwen van meerdere firma’s.
In de schuur staan de uitdoseertanks. De dieren krijgen vijf voerbeurten per dag. Het voer betrekt Van Leeuwen van meerdere firma’s.
Gastspreker Bart Swinkels was duidelijk in zijn verhaal. Wie wil, kan met meer regie in de voer een financieel voordeel halen. Toch waarschuwt hij varkenshouders die willen overstappen. „Je moet er echt klaar voor zijn. Je moet er vooral tijd in willen in
Gastspreker Bart Swinkels was duidelijk in zijn verhaal. Wie wil, kan met meer regie in de voer een financieel voordeel halen. Toch waarschuwt hij varkenshouders die willen overstappen. „Je moet er echt klaar voor zijn. Je moet er vooral tijd in willen investeren.”
ForFarmers Hendrix denkt dat over vijf jaar 80 procent van de Nederlandse vleesvarkenshouders zelf hun voer mengt. „En dan bedoel ik dat ze 1 of 2 enkelvoudige grondstoffen of bijproducten die ze bijmengen”, zegt Corné van de Ven. „We zien dat bij deze gr
ForFarmers Hendrix denkt dat over vijf jaar 80 procent van de Nederlandse vleesvarkenshouders zelf hun voer mengt. „En dan bedoel ik dat ze 1 of 2 enkelvoudige grondstoffen of bijproducten die ze bijmengen”, zegt Corné van de Ven. „We zien dat bij deze groep de drive om de kosten te drukken en door de schaalvergroting is dit ook steeds aantrekkelijker.”
Michiel Stoutjesdijk van Nuscience legt de vraag neer of de varkenshouder beter af is als ze hun eigen voeren malen en mengen. De meningen bij het publiek zijn verschillend. Sommige zijn overtuigd van het kostenvoordeel en de eigen regie. Andere varkensho
Michiel Stoutjesdijk van Nuscience legt de vraag neer of de varkenshouder beter af is als ze hun eigen voeren malen en mengen. De meningen bij het publiek zijn verschillend. Sommige zijn overtuigd van het kostenvoordeel en de eigen regie. Andere varkenshouders hebben de stelling: Schoenmaker blijf bij je leest. „Ik ben er de man niet voor om mij te verdiepen in voer.”
Rick Köningkrämer van Fransen Gerrits zegt dat hun steeds meer inzetten op maatwerk. „Vijf procent van ons volume in varkensvoer is maatvoer.” De Brabantse voerfabrikant produceert 600.000 ton varkensvoer op jaarbasis.
Rick Köningkrämer van Fransen Gerrits zegt dat hun steeds meer inzetten op maatwerk. „Vijf procent van ons volume in varkensvoer is maatvoer.” De Brabantse voerfabrikant produceert 600.000 ton varkensvoer op jaarbasis.
Jan Pool van Speerstra Feed Ingredients zegt dat additieven onderbelicht zijn in varkensvoer. „Het zijn geen tovermiddelen, maar ze spelen wel een grote rol in varkensvoer." De fabrikant van additieven is op zoek naar varkenshouders die voor hun additieve
Jan Pool van Speerstra Feed Ingredients zegt dat additieven onderbelicht zijn in varkensvoer. „Het zijn geen tovermiddelen, maar ze spelen wel een grote rol in varkensvoer." De fabrikant van additieven is op zoek naar varkenshouders die voor hun additieven willen testen. De aanwezige varkenshouders geven vooral aan dat ze onbekend zijn met additieven.

Beeld: Ruben van Boekel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top