Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenNVV presenteert Verken-burger

NVV presenteert Verken-burger

De NVV heeft gisteravond tijdens de Algemene Ledenvergadering in Heteren, de zogenoemde ‘Verken-burger’ gepresenteerd. Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) nam de eerste Verken-burger in ontvangst en kreeg deze uit handen van NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

De Verken-burger heeft een dubbele lading: Verken is in sommige delen van Nederland dialect voor ‘varken’, maar staat ook voor ‘Verkennen’: Het verkennen van de burger en de burger die de varkenshouderij komt verkennen. De hamburger, gemaakt van 100 procent varkensvlees, staat symbool voor de ambities van de NVV om burgers en varkenshouders via dialoog en open stallen dichter bij elkaar te brengen.

„Via meer dialoog en transparantie willen wij de burger in toenemende mate betrekken bij onze sector met als doel het creëren van breed maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouder en zijn bedrijf”, zegt Ingrid Jansen. Deze ambities zijn ook verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

Uitvoeringsagenda
De presentatie van de Verken-burger is alvast een voorschot op de uitvoeringsagenda van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Deze uitvoeringsagenda bevindt zich in de afrondende fase. Dialoog met de maatschappij is een prominent onderdeel van de uitvoeringsagenda.

De Verken-burger is gemaakt door varkenshouders en de NVV-leden Hans en Annet Joosten uit Dodewaard. Zij zijn tevens slager en leverancier van vleespakketten en nemen de Verkenburger met ingang van vandaag al op in hun vleesassortiment. Tijdens de Algemene Ledenvergadering konden alle aanwezigen de Verken-burger proeven.

Tekst: Ruben van Boekel, NVV

Beeld: NVV

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top