NVV presenteert Verken-burger

De Verken-burger heeft een dubbele lading: Verken is in sommige delen van Nederland dialect voor ‘varken’, maar staat ook voor ‘Verkennen’: Het verkennen van de burger en de burger die de varkenshouderij komt verkennen. De hamburger, gemaakt van 100 procent varkensvlees, staat symbool voor de ambities van de NVV om burgers en varkenshouders via dialoog en open stallen dichter bij elkaar te brengen.
„Via meer dialoog en transparantie willen wij de burger in toenemende mate betrekken bij onze sector met als doel het creëren van breed maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouder en zijn bedrijf”, zegt Ingrid Jansen. Deze ambities zijn ook verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.
Uitvoeringsagenda
De presentatie van de Verken-burger is alvast een voorschot op de uitvoeringsagenda van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Deze uitvoeringsagenda bevindt zich in de afrondende fase. Dialoog met de maatschappij is een prominent onderdeel van de uitvoeringsagenda.
De Verken-burger is gemaakt door varkenshouders en de NVV-leden Hans en Annet Joosten uit Dodewaard. Zij zijn tevens slager en leverancier van vleespakketten en nemen de Verkenburger met ingang van vandaag al op in hun vleesassortiment. Tijdens de Algemene Ledenvergadering konden alle aanwezigen de Verken-burger proeven.
Tekst: Ruben van Boekel, NVV
Beeld: NVV