Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVoedingFermentatieconcept wint Herman Wijffels publieksprijs

Fermentatieconcept wint Herman Wijffels publieksprijs

Van Asten Group, Weda Holland en ForFarmers hebben vandaag met hun gezamenlijke concept voor fermentatie van varkensvoer de publieksprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept.

Ferment+ was één van de twaalf finalisten voor de prestigieuze innovatieprijs van de Rabobank die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt. Naast het winnen van de publieksprijs behaalde Ferment+ een tweede plaats in de categorie Food & Agri.

Weer roze kleur
Met hun innovatieve concept spelen de samenwerkende partners in op de groeiende belangstelling voor fermentatie in de varkenshouderij. Het concept heeft voordelen voor de gezondheid van de varkens en kan onder meer door verlaging van de voederconversie een financieel voordeel opleveren van 1,30 euro per big en 3,- euro per vleesvarken. De investeringen in fermentatie kunnen hierdoor in twee tot vier jaar worden terugverdiend.

Ferment+ stelt varkenshouders in staat om op het eigen bedrijf melkzuurrijk varkensvoer van hoge kwaliteit te produceren. De melkzuurbacteriën verbannen ongezonde bacteriën en versterken daarmee de gezondheid van het maag- en darmstelsel van zeugen, biggen en vleesvarkens. Uitgebreide praktijkproeven laten zonder uitzondering een gunstige uitwerking zien op de gezondheid. De kwaliteit van de biggen en vleesvarkens gaat er zichtbaar op vooruit. In de stallen van Van Asten Group vormen Salmonella en PIA bij vleesvarkens geen probleem meer. „Onze varkens hebben weer echt een roze kleur", vertelt mede-directeur Marko van Asten.

De samenwerkende partners hebben de dag van de uitreiking aangegrepen voor de lancering van Ferment+. Onder deze naam wordt het prijswinnende concept vanaf vandaag in de markt aangeboden.

Tekst: Ruben van Boekel

Beeld: ForFarmers

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top