Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesVion lanceert vleesloze producten voor flexitariër, vegetariër en veganist

Vion lanceert vleesloze producten voor flexitariër, vegetariër en veganist

Vion heeft op de grootste levensmiddelenbeurs Anuga- in Keulen haar vleesvervangerproducten onder de naam ME-AT gelanceerd. Volgens Vion groeit de vraag naar alternatieve eiwitten en investeert daarom in deze vraaggestuurde ketens. Naast het duurzaam produceren van traditioneel vlees, zal dit nieuwe onderdeel van de organisatie, ME-AT, zich als food designer richten op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige vlees alternatieven.

Vion belooft dat de alternatieve producten de smaak, textuur en het mondgevoel van traditioneel vlees hebben. Ze denkt hiermee de definitie van vlees te verbreden en richt ze zich op de groeiende doelgroep van toekomstige klanten: de flexitariër. Op de beurs heeft Vion inmiddels een reeks van vijf meatlike, volledig veganistische gepresenteerd voor de internationale retail én foodservice. In eerste helft van 2020 zullen de vegetarische producten beschikbaar zijn voor de consument. De producten zijn voor een brede groep toegankelijk, of je nu flexitariër, vegetariër of veganist bent.

ME-AT’s blik naar de toekomst staat wijd open en zal dan ook productverbeteringen en innovaties introduceren op het gebied van grondstoffen, verpakkingen en texturen. Vion richt zich met de nieuwe start-up op ‘meatlike’ producten. Hoe ze moeten smaken en er uit zien. Vion maakt nog niet bekend uit welke ingrediënten en grondstoffen de vleesalternatieven zijn geproduceerd.

Overigens is Vion niet de enige vleesverwerker die vleesvervangers produceert of gaat produceren. Zandbergen World's Finest Meat maakt de Amerikaanse Beyond Burger. De grootste Amerikaanse vleesproducent kondigde onlangs aan om vleesvervangers te gaan maken. Met de stap van Vion lijken steeds meer vleesverwerkers ook vleesalternatieven te gaan produceren om mee te profiteren van de potentie van deze markt. Maar vorig jaar meldde de Duitse slachterij Tönnies dat ze stopte met haar vegetarische worstjes en zich niet meer te richten op deze markt.

Foto van Reinout Burgers
Tekst: Reinout Burgers

Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.

Bron: Vion

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top