Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenGourmetvlees nu ‘het haasje’ van milieuorganisaties

Gourmetvlees nu ‘het haasje’ van milieuorganisaties

Het Vara-programma Kassa, roept consumenten op geen gourmetvlees te nuttigen tijdens de feestdagen. Daarmee gaan zij mee met het verhaal dat milieuorganisatie Natuur & Milieu eerder verspreidde, dat gourmetvlees uit de grote Nederlandse supermarkten niet duurzaam en niet diervriendelijk genoeg is geproduceerd.

Uit een vergelijkend warenonderzoek van Natuur & Milieu bleek dat geen enkele gourmetschotel een voldoende scoort. Albert Heijn scoort met een 4,3 het minst slecht op duurzaamheid en dierwelzijn, met haar schotels gourmetvlees. Daarna volgt vlees van Aldi met een 4,1. Tien andere schotels scoorden gemiddeld nog lager.

Alternatief

Wie toch wil gourmetten en het geluid van de actiegroep serieus neemt, krijgt twee keuzes voorgeschoteld. Sijas Akkerman, hoofd Voedsel bij de organisatie, vertelt hoe hij denkt over een éérste manier van duurzaam bijdragen aan het milieu: „Kies voor biologische kip en zo min mogelijk rund of varken.” en wil diervriendelijker bereiken door „Biologisch of met sterren van het Beter Leven-keurmerk.” Een andere optie die de actiegroep adviseert is om de gourmetschotel geheel vegetarisch te serveren.

WakkerDier

Ook WakkerDier grijpt de kerstperiode aan om aandacht te vragen voor hun idealen. Zij publiceerden vorige week over een steekproef die ze hielden met gourmetpakketten. In één van de pakketten zeggen zij de salmonellabacterie te hebben gevonden. Reden om de kwaliteit van de gourmetpakketten in Nederlandse supermarkten als slecht te beoordelen. WakkerDier wil dat supermarkten stoppen met reclame maken voor gourmetvlees. „We zijn geschrokken dat voor de derde keer zoveel bacteriën worden aangetroffen bij een steekproef. Kennelijk zijn supermarkten niet in staat om de veiligheid te garanderen.”

Tekst: Monica van der Hall

Beeld: Agrio archief

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Melkvee.nl logo
Alles over de melkveehouderij, economische ontwikkelingen, beleidsonderwerpen, huisvesting, mechanisatie, voeding, gezondheid, voeding en fokkerij op Melkvee.nl
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top