Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenNVV: 'Situatie varkenshouderij onhoudbaar'

NVV: 'Situatie varkenshouderij onhoudbaar'

Iedereen verdient in de varkenssector een boterham, behalve de varkenshouder. Deze situatie is onhoudbaar. We moeten in de keten samenwerken met een eerlijke verdeling van de marges.

Dat gaat NVV-voorzitter Ingrid Jansen woensdagmiddag 3 februari in de Tweede Kamer noemen tijdens een Rondetafelgesprek over het Nederlandse voedselbeleid, meldt de NVV in een nieuwsbericht op haar website.

Aan de hoorzitting doen behalve agrarische belangenbehartigers, maatschappelijke organisaties, media, brancheorganisaties in de levensmiddelenindustrie en wetenschap mee. Het regeringsstandpunt op het rapport ‘Naar één voedselbeleid’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) staat bij het Rondetafelgesprek centraal.

Ingrid Jansen is uitgenodigd om een inbreng te geven in haar hoedanigheid als voorzitter van de NVV en de ambities die de varkenshouderij heeft op het gebied van voedselproductie.

Antibiotica

„Wij staan voor een zorgvuldige en verantwoorde inzet van antibiotica. De primaire sector gebruikt geen middelen die alleen zijn toegestaan voor de humane gezondheidszorg. Preventief gebruik vindt niet plaats. Een dier wordt alleen behandeld als het ziek is. In samenspraak met de overheid willen wij nog verdergaande maatregelen treffen om de reductie te verminderen”, stelt Jansen.

Verder zegt zij dat de varkensvleesketen werkt aan een gezonde productie. „Daarin zijn wij transparant. De varkenssector ontwikkelt een nieuw ketenkwaliteitssysteem. Dit kwaliteitssysteem geldt voor het hele traject: van producent tot consument. Hiermee maken we de productiewijze in de totale varkensvleesketen zichtbaar en transparant”, aldus de NVV-voorzitter.

„De varkenssector sluit zich helemaal aan bij de uitgangspunten van het WRR-rapport en de reactie van het kabinet hierop”, gaat Jansen in de Tweede Kamer zeggen. „De varkenssector wil het voorbeeld zijn in de agrarische sector op het gebied van duurzame voedselproductie.”

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Tekst: NVV

Beeld: NVV

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top