Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesRetail en consumentFotoserie: Barbecuepakketten vliegen de (boerderij)winkels uit

Fotoserie: Barbecuepakketten vliegen de (boerderij)winkels uit

De eerste echte lentedag van 2020 is voor veel mensen reden geweest om te gaan barbecueën. Boerderijwinkels deden afgelopen weekend goede zaken met de verkoop van barbecuepakketten, constateert Varkens Vandaag.

„De eerste weekenden van de coronacrisis trokken hele families de stranden op en de natuur in. Afgelopen weekend bleven de meesten op aandringen van de overheid thuis; ideaal voor een thuisbarbecue", aldus de promotieorganisatie voor de varkenshouderij.

Uit een rondgang bij boerderijwinkels bleek dat vooral spareribs, procureur, speklapjes, worstjes en spiesjes populair waren. „Populair zijn u ook de grote stukken vlees die bij een lage temperatuur, langzaam en vooral heel erg lang moeten garen", stelt Varkens Vandaag vast.

Extra maatregelen

Veel boerdijwinkels namen maatregelen zodat hun klanten hun vlees zo veilig mogelijk konden kopen. Bij de Knoerishoeve in Odiliapeel werden klanten verzocht om hun bestelling liefst telefonisch of via de mail te doen en via Tikkie, vooruitbetaling of op rekening te betalen. Bestellingen werden in de winkel klaargemaakt en op het afgesproken tijdstip in een aparte ruimte klaargezet. De Knoerishoeve ziet dat klanten in toenemende mate het vlees uit de eigen streek en het varkensvlees rechtstreeks van de boerderij waarderen. „Daarvan weten ze zeker weten dat het goed is."

Extra drukte

De Knoerishoeve profiteert net als veel boerderijwinkels in Nederland momenteel van extra drukte. „Ze zien nieuwe aanwas van klanten, die de drukte van grotere winkels mijden en hun boodschappen zo veilig mogelijk willen doen", aldus Varkens Vandaag.

Vandaag heeft heel Nederland flink aan hun gezondheid gedacht, in de zon, lekker vlees, gezelligheid, allemaal broodnodige vitamines en mineralen tot zich genomen. #bbq https://t.co/TduUmyQ5V0

— VarkensVandaag.nl (@VarkensVandaag) 5 april 2020
X (Twitter) toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Ook bij varkenshouder Mark van Dijk ging de barbecue aan
Ook bij varkenshouder Mark van Dijk ging de barbecue aan Beeld: Varkens Vandaag
Buikspek is populair voor op de barbecue
Buikspek is populair voor op de barbecue Beeld: Varkens Vandaag
Spareribs langzaam garen is tegenwoordig de trend
Spareribs langzaam garen is tegenwoordig de trend Beeld: Varkens Vandaag
Foto van Caroline van der Plas
Tekst: Caroline van der Plas

Tot oktober 2020 chefredacteur van Pig Business en Pluimveeweb bij Agrio Uitgeverij. Oprichter BoerBurgerTweet, mede-oprichter BoerBurgerBeweging en Team Agro NL. Schrijfster van het BoerBurgerBoek. Winnaar Gouden Greep 2019, de landelijke persprijs voor de beste landbouwjournalistiek, voor de artikelenserie Vegagressie. Haar motto was: Vertel je verhaal, anders vertellen anderen het voor je!

Beeld: Varkens Vandaag

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Dossier Corona
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top