Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemen600 Vion-medewerkers Groenlo twee weken in quarantaine

600 Vion-medewerkers Groenlo twee weken in quarantaine

De 600 medewerkers die werkzaam zijn in de Vion slachterij in Groenlo dienen de komende twee weken in thuisquarantaine te blijven. Dit nadat 45 medewerkers positief op het coronavirus zijn getest. Vion verplaatst de vleesproductie tijdelijk naar haar andere vestigingen in Nederland. Vion zegt strenge hygiënemaatregelen sinds de tweede helft van februari in al haar vestigingen te hebben doorgevoerd.

De 600 medewerkers van de slachterij Vion in Groenlo moeten de komende twee weken in thuisquarantaine verblijven. Dit heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland na overleg met de GGD besloten. Het besluit van de Veiligheidsregio heeft als doel een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om het bron- en contactonderzoek van de GGD goed te kunnen uitvoeren is overgegaan tot deze ingrijpende maatregel.

45 positief getest

Eerder maakte de GGD bekend dat 45 medewerkers positief testten op corona. Het thuisquarantainebesluit heeft tot doel om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In een verklaring onderstreept Vion dat ze alle medewerking aan dit besluit verleent en intensief contact zal onderhouden met alle medewerkers gedurende deze periode totdat zij weer aan de slag mogen gaan. De vleesproductie verplaatst Vion tijdelijk naar haar andere Nederlandse vestigingen.

Gezondheid staat voorop

“De gezondheid van onze medewerkers en die van de bewoners in deze regio staan voor ons voorop”, onderstreept Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group, in een persverklaring. Hij zegt te beseffen dat dit drastische besluit vragen oproept. „We hebben als cruciaal bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. We voldoen ook aan alle voorwaarden om besmetting te voorkomen. Desondanks blijken toch veel medewerkers besmet. Dit is een voor ons nieuwe situatie als gevolg van het circuleren van het coronavirus in de grensregio. Als Vion en als sector moeten we hier snel van leren, waar nodig ons gedrag aanpassen en dat met elkaar delen. Wij werken hierin zoals steeds nauw samen met de verschillende instanties zoals de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, NVWA en Inspectie SZW. En natuurlijk met onze medewerkers”, aldus Ronald Lotgerink.

Eerdere coronabesmettingen

Begin deze maand werd bij 26 bewoners van een woonunit voor arbeidsmigranten in Velp zijn coronabesmettingen vastgesteld. Een deel van deze bewoners werkt bij Vion in Scherpenzeel. Op de vestiging van Vion in Bad Bramstedt in Noord-Duitsland werd het slachten tijdelijk stopgezet omdat 51 van 115 geteste medewerkers positief zijn getest.

Veiligheidsmaatregelen

Vion zegt strenge hygiënemaatregelen sinds de tweede helft van februari in al haar vestigingen te hebben doorgevoerd. Zo houden de medewerkers voldoende afstand of zijn gescheiden door plexiglas. Er zijn looproutes ingesteld en waar mogelijk zijn plastic schermen geplaatst. Ook werken de medewerkers in speciale ploegendiensten. Verder moeten medewerkers met minimale klachten of een zieke huisgenoot thuisblijven en zijn kwetsbare groepen medewerkers sinds begin maart verplicht thuis. Alle medewerkers van Vion, inclusief de flexmedewerkers van uitzendbureau’s, zijn volledig verzekerd volgens de wettelijke normen in Nederland en Duitsland. De huisvesting van de tijdelijke medewerkers wordt volgens Vion door de bureau’s volgens de geldende wettelijke normen ingevuld. Vion controleert de uitzendbureau’s of ze zich bij de huisvesting van hun medewerkers houden aan de gemaakte afspraken. Minimaal twee keer per jaar controleert Vion op de huisadressen de woonomstandigheden van de flexmedewerkers.

Foto van Guus Queisen
Tekst: Guus Queisen

Opgegroeid op een gemengd agrarisch bedrijf op een typisch Zuid-Limburgse carréboerderij. Na een financieel/economische opleiding en diverse functies sinds 1985 in deeltijd en sinds 1996 fulltime op freelance basis actief in de landbouwjournalistiek. Volg kritisch alle ontwikkelingen die (in-)direct aan de agrarische sector gerelateerd zijn. Bij Agrio werkzaam voor zowel de papieren als de digitale uitgaven van: Stal en Akker, Pigbusiness, Melkvee en Akkerwijzer.

Beeld: Vion

Bron: Vion Food Group

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Vee-en-Gewas.nl logo
Landbouwnieuws uit Gelderland en Overijssel over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten, zandgrond.
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top