Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesVion investeert 4 miljoen en slacht in Groenlo alleen nog concepten

Vion investeert 4 miljoen en slacht in Groenlo alleen nog concepten

Vion bouwt haar slachterij in Groenlo om naar een gespecialiseerde locatie voor het slachten van concepten. Vanaf eind september 2016 slacht Vion in Groenlo alle varkens van de marktconcepten Good Farming Star en van het biologische concept De Groene Weg. De verbouwing kostte 4 miljoen euro.

Die investering is volgens Vion een belangrijke stap in de optimalisatie van het productieproces. „We zien een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees en ook de afzet van ons Good Farming Star-concept ontwikkelt zich voorspoedig”, zegt Frans Stortelder, als Chief Operating Officer Pork verantwoordelijk voor de varkensvleesdivisie van Vion.

„Wij spelen op deze groei in door de gerelateerde activiteiten - van slacht tot en met consumentenverpakking - te concentreren in Groenlo. Dit zorgt voor een optimale kanalisatie van stromen en een efficiëntere en flexibele werkwijze.” De concentratie in Groenlo past volgens Stortelder in de focus op het optimaal verwaarden van de door Vion verwerkte varkens.

De biologische slachterij De Groene Weg - onderdeel van Vion - voorziet de komende jaren door te groeien naar 100.000 varkens op jaarbasis. Dat is voor de slachterij een groei van ongeveer 25 procent, schreef Pig Business onlangs.

Biologisch vlees

Vion is naar eigen zeggen met Good Farming Star en biologisch vlees in Nederland leidend in het segment diervriendelijker geproduceerd varkensvlees. Dochteronderneming De Groene Weg is sinds 1981 Nederlands marktleider op het gebied van biologisch rund- en varkensvlees. In Nederland zijn er 12 biologische De Groene Weg-slagerijen; het grootste deel van het biologische vlees wordt afgezet via de retail en in export.

Het Good Farming Star-varkensvlees draagt het Beter Leven keurmerk met één ster van de Dierenbescherming en voldoet aan de criteria van het Varken van Morgen.

Prijspilot

Met twaalf veehouders die varkens leveren binnen het Good Farming Star-concept, is Vion dit jaar gestart met een prijspilot. Daarbij wordt de uitbetalingsprijs steeds voor een periode van 4 weken vastgezet; dit in tegenstelling tot de gangbare methode van weekprijzen.

Vion overlegt regelmatig met de deelnemers om na te gaan of deze methode kan zorgen voor een minder grillig verloop van de varkensprijzen binnen het concept. Daarmee wordt de stabiliteit en continuïteit van de Good Farming Star-keten volgens de slachterij bevorderd.

De pilot sluit aan bij het werken vanuit een vraaggestuurde planning door de slachterij. Om een volledig beeld te kunnen vormen, heeft Vion in overleg met de deelnemers besloten om de pilot te verlengen tot eind 2016.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Agrio archief

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Vion
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top