Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVlees’Liever nooit meer bier dan nooit meer vlees’

’Liever nooit meer bier dan nooit meer vlees’

De Nederlander blijft vleeseten en is niet bereid om een puur vegetarische levensstijl te leiden. 80 procent van de mannelijke vleeseters zegt liever nooit meer bier te drinken, dan het kipfiletje of karbonaadje te moeten laten staan.

Dat blijkt uit een onderzoek van online foodretailer Hello Fresh. Alle pleit =bezorgers voor een vegetarische of veganistische wereld ten spijt ,maar bijna de helft van alle Nederlanders (45 procent) eet iedere dag vlees.

Bijna veertig procent van de vleeseters ziet de voordelen van minder vlees eten niet in. Een gerecht zonder vlees (of vis) wordt ’saai’ gevonden. Eén op de vijf denkt bovendien dat zij met een vleesloos gerecht voedingsstoffen tekort komen.

Geen stamppot zonder vlees

Een ruime meerderheid (70 procent) van de vleeseters zegt gehecht te zijn aan een stukje vlees op het bord. Zo zegt driekwart dat een barbecue of een stamppot zonder vlees niet compleet is en is de meerderheid ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is.

Vegetarisch is afknapper
Mannen zijn grotere vleesliefhebbers dan vrouwen. Waar de helft van de mannen iedere dag vlees eet, is dat bij vrouwen minder het geval (39 procent). Een kwart van de heren vindt het een afknapper als hun date vegetarisch blijkt te zijn en bijna 80 procent drinkt liever nooit meer een biertje dan dat zij vlees eten opgeven. Vrouwen (68 procent) geven liever snoep op dan dat ze nooit meer vlees eten.

Varkensvlees minder populair
Voor de varkenshouderij is er echter werk aan de winkel in de promotie van varkensvlees. De populariteit van het varken ligt ver onder dat van kip of koe. Het meest populaire stukje vlees is de kipfilet. 20 procent geeft aan dit het liefst te eten; gevolgd door 15 procent dat graag een biefstukje eet, terwijl 5 procent een gehaktbal het lekkerste vindt. Slechts 3 procent geeft de voorkeur aan een varkenshaasje en nog eens 3 procent blieft het liefst een varkenskarbonade.

Foto van Reinout Burgers
Tekst: Reinout Burgers

Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top