Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesNieuw: Ambachtelijke Brabantse vleeswaren bij AH

AH legt voortaan ambachtelijke Brabantse vleeswaren in schap

Ambachtelijke producten als Brabantse zure zult en Woenselse Berliner liggen voortaan ook bij een Appie in het schap. Ze zijn herkenbaar aan het nieuwe label 'Streeckgenoten'.

In Brabant fietsen consumenten graag een rondje om voor ambachtelijke kwaliteit. De favoriete en meest populaire vleeswaren van vijf Brabantse topslagers tref je voortaan ook bij Albert Heijn winkels in Brabant. Later dit jaar volgen andere regio’s. Bovendien zijn ze nu ook online verkrijgbaar.

Vijf Brabantse topslagers

Maar liefst vijf Brabantse topslagers nemen deel in ‘Streeckgenoten’. Franc Pennings van Slagerij Pennings uit Veghel is alweer de vierde generatie werkzaam in de slagerij. Pennings: ‘Onze grootste trots is onze ambachtelijke zouterij waar wij nog steeds vele soorten ambachtelijke hammen produceren volgens traditioneel recept’.

Ook slager Ad Reinders komt uit een echte slagersfamilie. Reinders uit Eindhoven won met zijn vleeswaren al talloze (inter)nationale prijzen.

Dennis Merkx uit Kaatsheuvel nam de slagerij over van zijn grootvader en vader en is gespecialiseerd in bakbloedworst, tongworst, zult en balkenbrij.

De Eindhovenaar Theo Beerens vertegenwoordigt de vierde generatie van de slagersfamilie Beerens. Al op 6-jarige leeftijd wist Theo het recept van de berliner uit zijn hoofd. “Jonge als ge het mar nie verder vertelt”, aldus oma Beerens.

En als laatste slagerij in het rijtje, gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en met als slogan ‘Geproduceerd in het hart van Brabant’ runnen Peter van Rooij en Frank van Uden Van Iersel Vleeswaren B.V. Het tweetal staat bekend om zijn kwalitatieve ambachtelijke streekproducten.

Foto van Broer de Boer
Tekst: Broer de Boer

Groeide op in de NOP, op een gemengd landbouwbedrijf. Na de HAS startte hij in 1980 bij de varkens K.I. Tien jaar later ging hij naast deze baan voor Agrio schrijven. Zijn landbouwkundige en technische kennis gebruikte hij vanaf 1996 als redacteur voor TNO en andere uitgevers. Sinds 2015 is hij weer actief als redacteur voor Pig Business.

Tekst: Albert Heijn

Beeld: Albert Heijn

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top