Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktHoe realiseer je een topprijs op de markt?

Hoe realiseer een topprijs op de markt?

Een hogere prijs voor je varkens. Dat is onderwerp van gesprek tijdens de workshops op woensdagavond 7 juni in Dalfsen. Dan houdt Pig Business de thema-avond 'Varkensafzet'.

Vanaf 19.15 uur ontvangen we u met koffie of thee in de showroom van FarmFocus in Dalfsen De avond begint om 19.30 uur met de presentatie van een collega varkenshouder. Om 20.30 uur volgen er twee workshops, aan de hand van het subthema, door gespecialiseerde bedrijven. Elke workshop duurt circa 25 minuten.

Workshop ‘Keuze eindbeer bepaalt je afzet’

Deze workshop, geleid door Roy Strikkeling van Topigs Norsvin, is gericht op het maken van keuzes in de eindbeer. „De keuze van de eindbeer is cruciaal,” zal Roy u voorhouden. „Het gaat erom de juiste markt/productcombinatie te maken.” Roy wil u prikkelen om hier over na te denken. Net nu het spek van zowel zeugenlijnen als berenlijnen nog dunner wordt, is het belangrijk om te kiezen. De effecten zie je immers pas geruime tijd later. De juiste zeug/beer combinatie maken is belangrijk in de markt waarvoor je kiest. Dat is bijvoorbeeld ook bij het nieuwe product van Topigs Norsvin, de TN-70 lijn, van belang. De TN-70 werd geïntroduceerd in 2016. Wisselen in eindbeer kan van belang zijn. „We roepen dit al langer,” is Roy’s uitspraak. De workshopleider demonstreert zelfs een tool om de laten zien welke effecten het huidige uitbetalingssysteem op uw keuze heeft.

Workshop ‘Varkensafzet voor de vuist weg’

Handelshuis Schuttert is een zelfstandig handelshuis dat voor volledig eigendom is van Jan Schuttert. Een organisatie met een grote afzet in binnen- en buitenland. Schuttert verhandelt biggen en varkens volgens een moderne, geautomatiseerde bedrijfsvoering. Workshopleider Jan Schuttert zal in deze workshop discussie proberen los te krijgen. En hij gaat dit doen op de manier die we zo goed van hem kennen en waarmee hij zo succesvol is: voor de vuist weg met u praten over de afzet van biggen en vleesvarkens!

Avondprogramma

19.15 - 19.30 uur: inloop met koffie/thee
19.30 - 20.30 uur: als gastspreker varkenshouder en varkenshandelaar Jan Vernooij
20.30 - 22.15 uur: workshops ‘Afzet: een hogere prijs voor uw varkens’
22.15 - 24.00 uur: drankje met bal gehakt

Foto van Broer de Boer
Tekst: Broer de Boer

Groeide op in de NOP, op een gemengd landbouwbedrijf. Na de HAS startte hij in 1980 bij de varkens K.I. Tien jaar later ging hij naast deze baan voor Agrio schrijven. Zijn landbouwkundige en technische kennis gebruikte hij vanaf 1996 als redacteur voor TNO en andere uitgevers. Sinds 2015 is hij weer actief als redacteur voor Pig Business.

Beeld: Erwin Voortman

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top