Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktOpen dag bij varkenshouderij familie bio-Boerrigter

Open dag bij varkenshouderij familie bio-Boerrigter

André Boerrigter en Frieda de Weerd en hun gezin kozen ervoor hun conventionele vleeesvarkensbedrijf om te bouwen naar een biologisch bedrijf met 80 zeugen, 760 vleesvarkens en één beer. Op 29 september kunt u het bedrijf bekijken.

De varkens liggen in het stro, hebben een uitloopmogelijkheid naar buiten en een groot leefoppervlakte. Vanaf 13.30 uur tot 18.00 uur bent u welkom op hun biologsich bedrijf in Kerkenveld.

Biologisch 

Het voormalige bedrijf voldeed niet meer aan de huidige wetgeving en de familie Boerrigter was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Stoppen was voor de 58-jarige André geen reële optie, zijn passie voor varkens is hiervoor te groot. Samen met het gezin werden verschillende mogelijkheden verkend en het biologisch houden van varkens bood het juiste perspectief. Na een voorbereidingstijd van ongeveer twee jaar hebben zij medio juni de eerste zeugen op hun mooie bedrijf mogen verwelkomen.

"Wij gaan er vol passie voor"

Het gehele gezin ziet deze stap naar de biologische varkenshouderij als de juiste keus. "Het is mooi om te zien hoe tevreden de varkens zich voelen", zegt Frieda hierover. "Ons huidige bedrijf is arbeidsintensiever, maar met ons gezin gaan wij er vol passie voor. Het vele werk wordt in de biologische varkenshouderij beloond. Dit is deels óók een reden dat wij gekozen hebben voor deze overstap."

Symposium

Voerproducent Reudink organiseert voorafgaand aan de opendag een mini-symposium over biologische zeugenvoeding en de vermarkting van biologisch varkensvlees. Dit symposium vindt plaats 10.30 – 12.30 uur. Het richt zich op de voedingsbehoefte van een biologische zeug. En hoe u dit vertaalt naar het juiste rantsoen en het voerschema. Voor dit symposium moeten belangstellenden zich aanmelden. Zie hiervoor http://www.reudink-bio.eu/symposium.aspx

 

Tekst: Reudink

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top