Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMarktVion Pork introduceert ‘Robusto’-ham op Anuga in Keulen

Vion Pork introduceert ‘Robusto’-ham op Anuga in Keulen

Vion Pork, onderdeel van Vion Food Group, introduceert onder de merknaam Robusto een premium geselecteerde ham voor het topsegment van de Italiaanse markt. De hammen, zijn afkomstig uit het ketenconcept Good Farming Balance.

Gedroogde ham is een van de bekendste vleeswaren uit Italië. Het product staat internationaal sterk in de belangstelling op basis van het speciale productieproces, waarbij de ham door luchtdroging zijn speciale smaak en consistentie ontwikkelt. Vion levert sinds vele jaren hammen aan Italiaanse gedroogde ham-producenten. Nu voegt de onderneming daar met Robusto een premium kwaliteit aan toe. Robusto is ontwikkeld voor de productie van de allerhoogste kwaliteit gedroogde ham. De introductie van het nieuwe Robusto-concept vindt plaats tijdens de internationale voedingsbeurs Anuga in Keulen.

Champions League

De Robusto-hammen zijn van de hoogste kwaliteit en onderscheiden zich door hun gewicht,
kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie. Daarmee zijn ze het perfecte
uitgangsmateriaal voor de top van de Italiaanse drooghamindustrie. “Vion Pork betreedt met
deze stap de Champions League van de Italiaanse hamproductie,” stelt een enthousiaste Frans
Stortelder, Chief Operating Officer (COO) van Vion Pork. Hij wijst erop dat naast de genoemde
productkenmerken, de herkomst uit een geïntegreerde productieketen een belangrijke
toegevoegde waarde is. “Dat wordt in de internationale afzet van kwaliteitsvarkensvlees in de
toekomst nog belangrijker dan een scherpe prijs”, aldus Stortelder.

Good Farming Balance

Vion Pork produceert de speciale Robusto-ham binnen het eerder dit jaar geïntroduceerde
ketenconcept Good Farming Balance. Daarbij kiezen varkenshouders, die een
leveringsovereenkomst met Vion aangaan, voor een speciale aflevermodule. De Robusto
hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd; wat de
hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt. Na een scherpe interne selectie, levert
Vion Pork de hammen vervolgens aan de Italiaanse afnemers.

Trusted partner

Italiaanse producenten van topkwaliteit gedroogde ham verkopen hun product steeds vaker
op internationale markten zoals de USA, Canada en Japan. Om daar opgenomen te worden in
het assortiment van grote retail-ondernemingen, zijn een gegarandeerde herkomst en
transparantie in de keten belangrijke voorwaarden. Bovendien is het voor de export naar veel
landen noodzakelijk dat de producten voldoen aan de veterinaire toelatingseisen, zoals
geformuleerd in het USA-certificaat. Alle slachterijen van Vion in Nederland hebben zo’n

USAcertificaat

De hamproducenten kiezen steeds vaker voor leveranciers met een gecontroleerde en
geborgde productieketen, van boerderij tot eindproduct. Vion biedt dit in de vorm van haar
Good Farming-programma. “Hiermee zijn we voor onze afnemers en voor onze leveranciers -
de varkenshouders - een trusted partner. Vertrouwen is in de wereld van voedsel het
allerbelangrijkste”, aldus Stortelder.

Foto van Broer de Boer
Tekst: Broer de Boer

Groeide op in de NOP, op een gemengd landbouwbedrijf. Na de HAS startte hij in 1980 bij de varkens K.I. Tien jaar later ging hij naast deze baan voor Agrio schrijven. Zijn landbouwkundige en technische kennis gebruikte hij vanaf 1996 als redacteur voor TNO en andere uitgevers. Sinds 2015 is hij weer actief als redacteur voor Pig Business.

Tekst: Vion

Beeld: Vion

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Vion
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top