Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesSlachterij Tönnies wil voor einde van jaar 6.000 werknemers in dienst

Slachterij Tönnies wil voor einde van jaar 6.000 werknemers in dienst

Tönnies neemt voor het einde van het jaar 6.000 medewerkers in vaste dienst. Het bedrijf doet dit in navolging op het wetsvoorstel dat slachterijen geen uitzendkrachten meer mogen gebruiken vanaf 2021. Ook roept Tönnies op tot een algemeen bindende cao voor de hele Duitse vleesmarkt.

In oktober zullen de eerste 1.800 werknemers in dienst worden genomen. Vervolgens moeten in november nog eens 3.200 werknemers een vast contract krijgen. „Het proces zal op 1 januari 2021 zijn afgerond, zodat we dan ongeveer 6.000 directe aanwervingen hebben", rekent Martin Bocklage, HR-manager van Tönnies, uit. Dit geldt voor de locaties in Rheda-Wiedenbrück, Sögel, Weißenfels, Kellinghusen Kempten, Legden, Badbergen en Wilhelmshaven.

Gelijk speelveld

Tönnies is ook in gesprek met Food,Beverage and Catering Union (NGG) om tot een algemeen verbindende cao te komen. „We betalen nu al lonen ver boven het minimumloon in onze vier loongroepen in productie. Alleen voor hulpwerk wordt het wettelijk minimumloon plus toeslag voor de opbouwtijden betaald”, zegt Bocklage. „Ons doel is om een ​​goede minimumnorm te creëren voor de gehele vleesindustrie in Duitsland. Dit geeft ons een gelijk speelveld, althans op de Duitse markt.”

Grote uitdaging

Het overnemen van personeel is een grote uitdaging volgens de HR-manager een ‘gigantische organisatorische taak’ omdat niet alle uitzendbureau’s werkzaamheden voor werknemers kunnen overdragen. "We praten dan met elke individuele werknemer, sluiten een arbeidsovereenkomst af die hen minstens dezelfde voorwaarden biedt als voorheen", zegt Bocklage. “Dankzij de directe aanwerving begint geen enkele medewerker opnieuw vanaf nul. Sociale uitkeringen, anciënniteit enz. worden overgenomen. Aangezien er in de meeste gevallen sprake is van bedrijfsoverdracht, is er geen nieuwe proefperiode of contracten voor bepaalde tijd. "

Foto van Bas Lageschaar
Tekst: Bas Lageschaar

Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.

Beeld: Tönnies

Bron: Tönnies

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top