Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenBiologische varkensboerin Maron van de Plas gastboerin @BoerBurgerTweet: 'Ik sta open voor andere visies'

Biologische varkensboerin Maron van de Plas gastboerin @BoerBurgerTweet: 'Ik sta open voor andere visies'

Biologische varkenshoudster Maron van de Plas uit Boerdonk (NB) is deze week de gastboerin op het Twitteraccount van BoerBurgerTweet. De 25-jarige vindt het belangrijk dat de sector transparant is over wat er gebeurt op het boerenbedrijf. „Zodat daar begrip voor komt.”

De biologische varkensboerin heeft samen met haar vriend en schoonfamilie een bedrijf met 120 zeugen. De biggen brengen ze zelf groot op de eigen boerderij. Voor Van de Plas is het delen van ervaringen niet nieuw. Zo deelt ze regelmatig updates via Twitter en Instagram. Ook maakt de varkensboerin vlogs waarmee ze aan de kijkers uitlegt wat er allemaal gebeurt op het boerenerf. „Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan BoerBurgerTweet hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het leuk om te laten zien wat er gebeurt”, zegt ze. „Ik zie dat steeds meer boeren naar buiten brengen wat er zich op het bedrijf afspeelt. Dat vind ik een goede ontwikkeling.”

Goedemorgen allemaal, wij nemen jullie deze week mee met de werkzaamheden op onze biologische varkenshouderij pic.twitter.com/e9kvv1kepP

— Boerburgertweet (@Boerburgertweet) 12 oktober 2020
X (Twitter) toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

De negatieve reacties die sommige boeren kregen in het verleden op het account weerhield haar niet om niet mee te doen. „Ik vind het wel jammer dat mensen soms negatief reageren. Ik sta er zelf altijd positief in: het is belangrijk dat we als sector transparant zijn en uitleggen waarom we iets doen, zodat mensen daar begrip voor krijgen.” Ze doet ook aan een oproep aan mensen die anders denken dan haar, zoals Twitteraars die plantaardig voedsel stimuleren. „Ik sta open voor andere visies. Deel ook gerust op Twitter wat jullie bezighoudt. Dat vind ik ook interessant.”

Wat houden biologische varkens in? Alle varkens kunnen heel het jaar door naar buiten. Alle varkens liggen op stro. Biologisch voer. Er wordt geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt bij het verbouwen van gewassen. Ruime hokken, grote bewegingsruimte, behouden van staarten pic.twitter.com/4YqaRLaYEo

— Boerburgertweet (@Boerburgertweet) 12 oktober 2020
X (Twitter) toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.

Foto van Bas Lageschaar
Tekst: Bas Lageschaar

Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.

Beeld: Maron van de Plas

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Stal-en-Akker.nl logo
Landbouwnieuws uit Limburg, Brabant en Zeeland over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten.
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top