Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenSlachterij Tönnies weer terug op oude capaciteit met opening nieuwe snijafdeling

Slachterij Tönnies weer terug op oude capaciteit met opening nieuwe snijafdeling

Met de opening van een nieuwe snijzaal is slachterij Tönnies weer terug op het oude capaciteitsniveau van juni, toen er 40.000 varkens per week extra konden worden verwerkt. De nieuwe afdeling op de hoofdlocatie in Rheda-Wiedenbrück is maandag 16 november in gebruik genomen. Tönnies laat aan deze site weten dat het de capaciteit geleidelijk aan op kan schroeven naar 25.000 verwerkingen per dag. Tot op heden werden er circa 16.000 varkens per dag geslacht.

Het Duitse bedrijf verwerkte tot juni ook al zo'n 40.000 varkens per week, maar kreeg toen te maken met Covid-19-besmettingen onder het personeel. Sluiting volgde en na de heropening werd er wekenlang met mindere capaciteit geslacht. Tot op heden werden er zo'n 16.000 varkens per dag geslacht op de hoofdlocatie.

De nieuwe snijlijn is volledig 'coronaproof' gebouwd. Op de nieuwe afdeling kunnen circa 200 medewerkers aan het werk. Daarmee kan Tönnies de slacht- en snijcapaciteit behalen zoals het was voor de sluiting in juni. Dit betekent dat er 40.000 extra varkens per week kunnen worden verwerkt, naast de 25.000 die er nu per dag geslacht kunnen worden met de opening van de nieuwe snijzaal.

De extra slachtingen bieden de markt lucht. Het kan het overaanbod, de 'schweinenstau', laten dalen. ISN meldde dat de markt 'dramatisch is'. Vorige week was de slachtachterstand op de Duitse markt nog zo'n 600.000 varkens.

Maatregelen

Het bedrijf werkte in zes weken tijd de rundveeslachterij om tot een nieuwe snijzaal voor hammen. De rundveeslachterij is verhuisd naar een andere locatie. Meer afstand tussen de individuele werkplekken, kunststof scheiders tussen medewerkers en de krachtige HEPA-filters die de lucht continu zuiveren, zijn enkele beschermingsmaatregelen die op de nieuwe afdeling zijn genomen om Covid-19. „Tot nu toe lag onze bezettingsgraad rond de 70 procent. Nu, met het extra productiegebied, kunnen we meer varkens van boeren ophalen en de producenten ontzorgen”, zegt Tönnies-directeur André Vielstädte. „De druk in de stallen is groot, dus we zijn blij dat we de varkens nu kunnen verwerken."

Vielstädte is blij met de opening van de nieuwe afdeling. „Op deze manier kunnen we op korte termijn een belangrijke bijdrage leveren aan het geleidelijk verminderen van de dramatische varkenscongestie in Duitsland.”

Foto van Bas Lageschaar
Tekst: Bas Lageschaar

Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.

Beeld: Tönnies

Bron: Tönnies

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Dossier Corona
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top