Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenUnox stapt over op (minder) 1 ster Beter Leven vlees

Unox stapt over op (minder) 1 ster Beter Leven vlees

Vanaf komend jaar verwerkt Unox nog uitsluitend vlees met minimaal het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Unox wil consumenten meer plantaardig en minder dierlijk vlees aanbieden. Als consumenten toch dierlijk willen eten, dan is het vlees tenminste afkomstig van dieren die onder betere leefomstandigheden zijn gehouden, stelt de fabrikant.

Unox gaat haar aanbod van plantaardige producten vergroten ten faveure van levensmiddelen op basis van dierlijk vlees. In een toelichting stelt Unilever, waartoe Unox behoort, te werken aan het toekomstbestendig maken van haar assortiment en daarmee de toekomst van de Hollandse pot. Door het verminderen van dierlijk vlees en toevoegen van meer groente in haar producten zegt Unox het de Nederlander makkelijker te maken om meer plantaardig te eten. Zo wil het merk dat in 2025 haar aanbod van vleesvervangers is verdubbeld en werkt het aan de ontwikkeling van producten die deels uit vlees en deels uit groente en peulvruchten bestaan. Unox gaat al haar producten toetsen aan de criteria ‘beter, minder en geen vlees’ en ‘meer groente’. Zo wil ze de hoeveelheid vlees in haar producten verminderen en meer groente en peulvruchten toevoegen. Volgens de fabrikant hebben alle innovaties tot doel om Nederlanders op weg te helpen naar een eetpatroon met een 50/50 balans tussen dierlijke en plantaardige eiwitten.

Dierenbescherming blij

In een reactie stelt de Dierenbescherming dat ze blij is te zien dat steeds meer aanbieders van vlees deze trend najagen. Marijke de Jong, programmamanager van het Beter Leven keurmerk: „Deze ontwikkeling past helemaal binnen de plannen van ons Deltaplan Veehouderij, waarin een van de transitiepaden ‘van carnivoor naar omnivoor’ verandering van ons allen zal vergen. Voor de consument een gedragsverandering om diervriendelijkere keuzes te maken en bewust voor Beter Leven te kiezen, maar dat kan alleen als ook het assortiment mee verandert. Ik ben zeer blij met de ontwikkelingen in de markt die zich momenteel laten zien”.

Foto van Guus Queisen
Tekst: Guus Queisen

Opgegroeid op een gemengd agrarisch bedrijf op een typisch Zuid-Limburgse carréboerderij. Na een financieel/economische opleiding en diverse functies sinds 1985 in deeltijd en sinds 1996 fulltime op freelance basis actief in de landbouwjournalistiek. Volg kritisch alle ontwikkelingen die (in-)direct aan de agrarische sector gerelateerd zijn. Bij Agrio werkzaam voor zowel de papieren als de digitale uitgaven van: Stal en Akker, Pigbusiness, Melkvee en Akkerwijzer.

Beeld: Ellen Meinen Agrio Archief

Bronnen: De Dierenbescherming, Unilever

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top