Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenFamilie Beerten wint bokaal ForFarmers vanwege hoge levensgroei bij biggen

Familie Beerten wint bokaal ForFarmers vanwege hoge levensgroei bij biggen

V.l.n.r.: Esther, Steffy, Peter en Gerda Beerten, Richard Dijkstra en Henk Versantvoort.
V.l.n.r.: Esther, Steffy, Peter en Gerda Beerten, Richard Dijkstra en Henk Versantvoort.
Varkensbedrijf Beerten uit Budel NB) heeft de Agroscoopbokaal van ForFarmers gewonnen. De familie wint de prijs omdat ze de hoogste levensgroei per big per dag realiseren.

Op het bedrijf wordt een gemiddelde groei van 391 gram per dier per dag (gecorrigeerde groei tot 25 kg is 372 gr/dag) gehaald. In combinatie met gemiddeld 13,88 gespeende biggen per worp (met 82,5 procent worpen boven de 13 gespeende biggen), de lage uitval zowel vóór als na spenen en het lage medicijngebruik, kan volgens ForFarmers gesproken worden over zeer goede cijfers met uitstekende kwaliteitsbiggen als resultaat. Dit vertaalt zich tevens door in uitstekende prestaties bij de vleesvarkens, aldus de voerleverancier.

'Laat niets aan toeval over'

Samen met vaste medewerker Frank van Kuringen verzorgen Peter en Gerda 300 zeugen en 2.800 vleesvarkens op het gesloten bedrijf. Ook de opfok van de gelten doen de ondernemers zelf om ziekte-insleep van buitenaf zo veel mogelijk te voorkomen. Een strikt hygiënebeleid, werken volgens strakke protocollen, het vakmanschap van de ondernemers en de gedrevenheid van alle betrokkenen, vormen de basis voor het succes. „Peter laat niets aan het toeval over”, vertelt varkensspecialist Henk Versantvoort. „Hij maakt optimaal gebruik van de kennis van de mensen die op het bedrijf komen. Ook de focus die hun vaste medewerker Frank voor de kraamstal heeft en de nauwgezette bedrijfsadministratie door Gerda maakt dat ze bovenop de resultaten zitten. Deze varkenshouders bedrijven topsport en handelen daar ook naar. Deze goede resultaten komen hen niet aanwaaien.”

Peter is trots op het hele team van mensen om hen heen. „Zonder de goede mensen op de juiste plaats lukt dat niet. Ik had deze prijs niet zien aankomen.”

Over de bokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, melkgeiten, vleesvee, loonwerk, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en biologisch (Reudink) de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk én duurzaam heeft gepresteerd.

Foto van Bas Lageschaar
Tekst: Bas Lageschaar

Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.

Beeld: ForFarmers

Bron: ForFarmers

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top