Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenDeze maand in vakblad Pig Business: Mens kan meer vlees eten | Niet rommelen met voer | Nieuwe Belgische brancheorganisatie

Deze maand in vakblad Pig Business: Mens kan meer vlees eten | Niet rommelen met voer | Nieuwe Belgische brancheorganisatie

Deze maand in vakblad Pig Business:

‘Mens moet meer vlees en zuivel consumeren’

Dierlijke producten zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet voor mensen en in plaats van minder vlees of zuivel moet de gemiddelde persoon juist meer consumeren om niet ondervoed te raken. Dat stelt de Amerikaanse agronoom en (vee)voedingsdeskundige Peter Ballerstedt. Zijn boodschap staat in schril contrast met wat er de laatste jaren door voorstanders van een plantaardig dieet wordt verteld. Ballerstedt’s motto: ‘A steak a day keeps the doctor away.’ In de nieuwste editie van Pig Business leest u een interview dat chefredacteur Reinout Burgers had met Ballerstedt over het consumeren van vlees en zuivel.

‘Ga niet met ‘duur’ voer zitten rommelen’

Deskundigen zijn het erover eens, ga niet met ‘duur’ voer zitten rommelen. Besparingen daarop werken op termijn averechts. Wel kan een kritische blik meer vertellen over de noodzaak van wat de afgelopen jaren aan extra’s in het voer is toegevoegd. Daarnaast zijn de bedrijfsomstandigheden bepalend voor wat mogelijk is in besparingen op voer. Lees meer hierover in de nieuwste editie van Pig Business.

Nieuwe Belgische brancheorganisatie moet dwingend zijn

Er komt een nieuwe brancheorganisatie die de Belgische varkenssector meer moet ondersteunen. Daarvoor komt men met een actieplan om de varkenshouder op relatief korte termijn uit de precaire situatie van zekere verliesnemer te halen. „De organisatie moet een meer dwingender karakter hebben dan het ketenoverleg”, zegt Hendrik Vandamme, voorzitter ABS. In de nieuwste editie van Pig Business leest u meer over de nieuwe brancheorganisatie.

Tekst: Redactie Pig Business

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top