Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Bekijk editie Pig Business 2023 nr. 5
Vorig artikelVolgend artikel
  • 1
  • Uitklappen Inklappen

Boerenrelatiecoach Angela Nijbroek:

‘Een goed functionerend familiebedrijf communiceert open en eerlijk’

Angela zit vol verhalen waar het op familiebedrijven goed en fout kan gaan  Haar coachingcarrière begon na het stoppen van het  boerenbedrijf
Angela zit vol verhalen waar het op familiebedrijven goed en fout kan gaan Haar coachingcarrière begon na het stoppen van het boerenbedrijf
Foto van Reinout Burgers
Tekst: Reinout Burgers

Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.

Beeld: Natasja Beverloo

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Thema
Dit artikel is onderdeel van het thema:

Familie

De meeste boerderijen zijn familiebedrijven met een rijke geschiedenis, vaak over meerdere generaties. Maar hoe houd je als familie het bedrijf sterk? Hoe communiceer je effectief, zorg je voor goed leiderschap en regel je een soepele bedrijfsopvolging?
20 maart 2023 8 mei 2025
Meer in editie
Blader door deze editie

Amerikanen houden van vlees en zeggen dat het een gezonde keuze is

Een meerderheid van de Amerikanen eet regelmatig vlees en zo'n 76 procent gelooft dat vlees een gezonde voedingskeuze is. Dat blijkt uit een enquête van het tijdschrift Newsweek onder 1.500 Amerikanen.
2023-54Maatschappij

Column: Verontwaardigde burger

Varkens houden is complex. Niet direct voor de varkenshouder, want hij of zij werkt elke dag met varkens en heeft het vakmanschap in de vingers. Varkens houden is complex voor de burger.
2023-54Maatschappij

Burgermeningen

Afgelopen weekend heb ik twee mensen uit de levensmiddelenindustrie een rondleiding door mijn varkenshotel gegeven. Ze hadden allebei nog nooit een varkensstal van binnen gezien en waren erg nieuwsgierig.
2023-55Ondernemen
Een aanzienlijk deel van de huidige varkensvoeders bestaat reeds uit grondstoffen die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Voer met 100 procent bijproducten uitstekend alternatief

Vlees van varkens die evenwichtig voer met enkel bijproducten krijgen, is even smakelijk als van varkens die graan- en sojarijk voeder vreten. Ook voederconversie en vleespercentage zijn vergelijkbaar. Twee typen Piétrain-eindberen reageren hetzelfde.
2023-56Diergezondheid
Onder jongeren bestaat nog steeds een grote bereidheid om het ouderlijk bedrijf over te nemen.

‘Verken opties voor andere constructie’

Het gezinsbedrijf is in Nederland nog altijd de ruggengraat van de agrarische sector. Maar voor hoe lang nog? Overname van een gezinsbedrijf door zoon of dochter is lang niet meer vanzelfsprekend.
2023-513Ondernemen
Open communicatie is essentieel binnen het bedrijf van John, Truus en Ilse Verhoijsen.

‘Rode draad in onze bedrijfsfilosofie is gezond boerenverstand’

Open communicatie is essentieel binnen het bedrijf van de familie Verhoijsen. Niet alleen onderling, maar ook met de medewerkers en overige familieleden. Tijdens de lunch komen steeds alle bedrijfsgerelateerde zaken op tafel.
2023-516Ondernemen
Angela zit vol verhalen waar het op familiebedrijven goed en fout kan gaan  Haar coachingcarrière begon na het stoppen van het  boerenbedrijf

‘Een goed functionerend familiebedrijf communiceert open en eerlijk’

Hoe voorkom je problemen en conflicten op een familiebedrijf? „Familie en gezin zijn de stabiliteit onder het bedrijf en als dat niet goed zit, zie je dat terug in het bedrijf”, zegt boerenrelatiecoach Angela Nijbroek.
2023-519Ondernemen
Een big heeft 250 gram biest nodig. De kwaliteit van de biest loopt echter snel terug. 6 uur na het werpen is de kwaliteit al met de helft verminderd.

‘Biest bevat opiaat-stofjes en biggen raken eraan verslaafd’

Melk de uier van de zeug zelf en geef de big te drinken. Leg liever niet de beerbiggen over en de kleinere big doet het vaak het beste bij de eigen moeder. Weet wat de gemiddelde drachtlengte is, een te vroeg geboren big begint al met een achterstand.
2023-524Diergezondheid
Cees van den Broek: „Genetisch is een enorme sprong gemaakt in aantal biggen. Zeugen werpen meer biggen dan ze zelf kunnen verzorgen.”

‘We durven een zeug tot een tiende worp in te zetten’

Varkenshouder Cees van den Broek in Oud Gastel ziet zijn focus door de tijd heen verschuiven van bedrijfstechnische aspecten naar het financiële plaatje. Technische resultaten moeten wel op orde zijn, anders wordt niets verdiend.
2023-527Diergezondheid
Hulp nodig?

Onze klantenservice helpt je graag bij vragen over je gegevens of abonnement. Mail of bel op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.30 uur, zaterdag van 8.30 uur tot 13.00 uur.

Bel ons op +31 (0) 314 - 68 22 93 Mail ons direct
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top