Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesVion nu ook met premium Robusto-ham op Spaanse markt

Vion nu ook met premium Robusto-ham op Spaanse markt

Robusto ham
Na de introductie op de Italiaanse markt, gaat Vion zijn premium-ham Robusto ook in Spanje aan een select aantal hammendrogers aanbieden. Dit product onderscheidt zich volgens Vion door zijn gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie.

Vion noemt de premiumkwaliteit van de ham en de herkomst uit het ketenconcept Good Farming Balance de belangrijke verkoopargumenten. Vion presenteert de Robusto-ham aan Spaanse hammendrogers tijdens de Alimentaria. Dat is de grootste Spaanse voedingsbeurs die van 16 tot 19 april in Barcelona plaastvindt.

Marktvraag

In Spanje is er vraag naar geschikte hammen als grondstof voor de productie van Serrano, de bekende Spaanse gedroogde ham. De vraag naar Serranoham groeit, zowel nationaal als internationaal. Spaanse hammendrogers vragen meer en meer om kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, om aan deze vraag tegemoet te kunnen komen. Vion speelt hier met de introductie van Robusto-ham op in.

Serranoham

Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) binnen Vion Pork, ziet grote potentie voor het product op de Spaanse markt. „Ons Robusto-stempel staat voor de allerhoogste kwaliteit. De Robusto-hammen zijn het perfecte uitgangsmateriaal voor de top van de Spaanse drooghamindustrie, die zich richt op Serranoham. De Robusto-hammen worden speciaal geselecteerd door de vakmensen van Vion en zijn gecertificeerd voor diverse internationale afzetmarkten.”

Good Farming Balance

De Robusto-hammen zijn uit een geborgde aanvoerketen afkomstig: het Good Farming Balance-programma dat Vion vorig jaar het licht liet zien. Hierin kiezen varkenshouders voor een speciale aflevermodule. De Robusto-hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd; wat de hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt. Hierbij vindt een scherpe interne selectie plaats voordat de hammen aan de Spaanse afnemers geleverd worden.

Foto van Broer de Boer
Tekst: Broer de Boer

Groeide op in de NOP, op een gemengd landbouwbedrijf. Na de HAS startte hij in 1980 bij de varkens K.I. Tien jaar later ging hij naast deze baan voor Agrio schrijven. Zijn landbouwkundige en technische kennis gebruikte hij vanaf 1996 als redacteur voor TNO en andere uitgevers. Sinds 2015 is hij weer actief als redacteur voor Pig Business.

Beeld: Vion Food Group

Bron: Vion

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Vion
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Stal-en-Akker.nl logo
Landbouwnieuws uit Limburg, Brabant en Zeeland over agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, kalveren, geiten.
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top