Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Foto van Guus Queisen

Guus Queisen

Opgegroeid op een gemengd agrarisch bedrijf op een typisch Zuid-Limburgse carréboerderij. Na een financieel/economische opleiding en diverse functies sinds 1985 in deeltijd en sinds 1996 fulltime op freelance basis actief in de landbouwjournalistiek. Volg kritisch alle ontwikkelingen die (in-)direct aan de agrarische sector gerelateerd zijn. Bij Agrio werkzaam voor zowel de papieren als de digitale uitgaven van: Stal en Akker, Pigbusiness, Melkvee en Akkerwijzer.

Artikelen tot stand gekomen met hulp van Guus Queisen

Nieuw verwerkingsprocedé slachthuis oorzaak Salmonella besmetting

Varkensvlees afkomstig van een Nederlandse varkensslachterij was mogelijk gedurende een periode van circa 5 maanden besmet met Salmonella Goldcoast. Oorzaak: een nieuw verwerkingsprocedé. Het slachthuis heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.
5 december 2018Vlees2 reacties

Lichtere biggen hebben slechter geheugen

Varkens die geboren worden met een laag geboortegewicht beschikken over een slechter geheugen dan hun zwaardere soortgenoten. Dit komt het welzijn van deze varkens niet ten goede. Dat concludeert Sanne Roelofs van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.
29 november 2018Fokkerij4 reacties

Prijsdal bio-varkensvlees houdt nog aan

Door een groter aanbod staat de opbrengstprijs van biologisch varkensvlees fors onder druk. Om het hoofd boven water te houden zullen de biologische varkenshouders goede technische resultaten moeten behalen, stelt Jan Pijnenburg van DLV Advies.
29 november 2018Markt

Belgische varkenshouders eisen 80% afschot wilde zwijnen

Belgische varkenshouders eisen een drastische vermindering van de wilde zwijnen populatie tot 80%. Na een protestactie deze week zegde de Waalse landbouwminister René Collin toe om de helft van de in Wallonië levende varkens te laten afschieten.
29 november 2018Diergezondheid

Weer drie nieuwe AVP-gevallen

Begin deze week zijn drie nieuwe gevallen van AVP bij wilde zwijnen geconstateerd. Sinds 13 september 2018 zijn in totaal 184 besmettingen in de regio van Etalle in de Belgische provincie Luxemburg vastgesteld.
28 november 2018Diergezondheid

Vleesvervangers ook in Verenigde Staten in opmars

Volgens Tyson Foods heeft vleesloos vlees in de VS binnen 25 jaar een marktaandeel van 20%. Om te anticiperen op deze stijgende vraag, maakt de Amerikaanse vleesvervanger producent Beyond Meat een beursgang op de Nasdaq. Ze wil 100 miljoen dollar ophalen.
28 november 2018Ondernemen

Parfum Varken om de varkenshouderij te beleven

Varkensgeur vermarkten als een parfum. Dat doen Cathalijne Smulders en Tanja Schell. ‘Parfum Varken’ werd afgelopen weekend in Venlo gepresenteerd. De kosten van een balm zijn gelijk aan de opbrengstprijs van een vleesvarken: 153,55 euro.
28 november 2018Ondernemen

VION en ZLTO starten ongediertebestrijdingsproject voor varkenshouders

Een adequate ongediertebestrijding is een steeds belangrijker onderwerp op een varkensbedrijf. Om de varkenshouder meer handvaten te geven voor een effectieve ongediertebestrijding starten VION en de ZLTO gezamenlijk een project op dit vlak.
22 november 2018Diergezondheid2 reacties

Aanzienlijke stijging export EU-varkensvlees

In de eerste negen maanden van 2018 is de EU-export van varkensvlees gestegen met 0,8% t.o.v. dezelfde periode van 2017. Er is 1,89 miljoen ton varkensvlees buiten de EU afgezet. Dit ondanks een lagere export naar China en Hong Kong.
22 november 2018Markt

Belgische boerenorganisaties luiden de noodklok over situatie varkenshouders

De Belgische boerenorganisaties het ABS en de Boerenbond luiden de noodklok over de aanhoudend slechte situatie op de varkensbedrijven. Sinds de AVP-uitbraak zijn de varkensprijzen zeer laag. Landbouwminister Schauvliege gaat een helpende hand toesteken.
22 november 2018Diergezondheid
  • 1
  • …
  • 125
  • 126
  • 127
  • …
  • 139
Meest gelezen
Nederland is te klein voor grootschalige intensieve veehouderij. Daarom wil Volt veebedrijven verplaatsen naar EU-landen met voldoende plek.

Volt: 'Verplaats grote Nederlandse intensieve veebedrijven naar andere EU-landen'

De politieke groepering Volt wil veehouders die groot en intensief wil blijven boeren verplaatsen naar EU-landen waar qua ruimte ook op de langetermijn voldoende plek is voor grootschalige veebedrijven.
1 oktober 2025Ondernemen9 reacties

Varkensprijzen fors onderuit

De vleesvarkensnoteringen maken deze week een forse duikeling. De meeste Nederlandse noteringen gaan met maar liefst 10 cent omlaag en de Duitse zelfs met 15 cent. Vion schrijft 5 cent af. De vraag is of het dieptepunt nu eindelijk is bereikt?
8 oktober 2025Markt

Fors gedaalde biggenprijzen halveren maandsaldo zeugenbedrijven

In de afgelopen vier maanden is het maandsaldo van een standaard zeugenbedrijf bijna gehalveerd van 100.500 euro in april naar 52.200 euro over de maand augustus. Hoofdoorzaak zijn de fors gedaalde biggenprijzen.
9 oktober 2025Fokkerij
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top