Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Foto van Johnny Hogenkamp

Johnny Hogenkamp

Varkenshouder Johnny Hogenkamp (1966) heeft een varkensbedrijf met 1600 zeugen en 2600 opfok-/vleesvarkens in het Overijsselse Dalfsen. Pig Business organiseert in zijn showroom netwerkavonden waar varkenshouders en bedrijfsleven op afkomen. Hogenkamp zijn netwerktak FarmFocus is samenwerkingspartner van Pig Business en ontvangt sinds 2004 talloze groepen in de showrooms.

Artikelen tot stand gekomen met hulp van Johnny Hogenkamp

Column: Ondernemen is risico’s durven nemen

Ondernemen is risico nemen. Varkenshouders die nu investeren in mestverwerking, in stallen voor loslopende kraamzeugen of vleesconcepten, nemen als ondernemer welbewust de bijbehorende risico’s.
5 mei 2014Ondernemen

Column: We denken in pappen en nathouden

Zojuist een bezoekje gebracht aan Duitse vrienden varkenshouders, gemütlich en gezellig, bovenal leerzaam en blikverruimend. Als studieclubje gaan we de stal in en gooien we alle cijfers op tafel.
7 april 2014Diergezondheid

Column: Spel van vage noteringen

Op een markt in de oude zin van het woord was het simpel, je toog met je dieren naar de varkensmarkt en vraag en aanbod bepaalden de waarde. Vandaag is het een stuk minder transparant, het is een spel geworden van vage noteringen die tot stand komen door
10 maart 2014Markt

Column: Gezonde varkenshouderij met toekomst

Grijp de huidige impasse tussen varkenshouders onderling én die tussen hen en maatschappij aan om nu een sociale opkoopregeling in te stellen.
28 februari 2014Ondernemen

Column: Niets mooiers dan op de boerderij

160 Bezoekers (3/4 varkenshouder) uit heel Nederland en zelfs daarbuiten op de thema avond Mest. Ook bijna 300 bezoekers op de goed georganiseerde ProDromi dag, een drukke week, maar nu weer lekker aan het werk op de boerderij.
17 februari 2014Ondernemen

Column: 135.000 euro aan mestafzetkosten

In de inmiddels opgemaakte jaarrekening 2013 heb ik 135.000 euro aan kosten staan voor de grootboekrekening Mest. Dan ligt er nog een openstaande mestboete van oorspronkelijk 200.000 euro groot en dat over slechts één jaar.
9 februari 2014Mest

Column: Hoogst mogelijke waardering voor boer

Nederland is uitgeroepen tot allerbeste voedselland. Aan de Nederlandse economie levert de agrarische handel de grootste economische bijdrage!
19 januari 2014Vlees

Column: Boekhouding niet langer op straat

Elk nieuwjaar een vast ritueel, in het nieuws brengen hoe de financiële vlag er bij de varkenshouders bij hangt. Toch zal 2014 één van de laatste jaren zijn, varkenshouders willen hun boekhouding die ze ook nog eens zelf betalen, niet langer op straat
12 januari 2014Ondernemen

Column: De beste wensen voor 2014

Zowel de biggen- als de varkensnoteringen waren in 2013 op niveau, toeslagen en bedrijfskosten maken het grootste verschil.
2 januari 2014Ondernemen

Column: Het tij zit ons eigenlijk best mee

Elk nadeel heb z'n voordeel..... Honderdduizend biologische consumenten proefden geen verschil toen ze gangbare ham aten. Dat is toch maar weer bevestigd in deze "proef". Andersom blijkt dat veel biologisch vlees wel omgekat mag worden naar gangbaar vlees
11 december 2013Ondernemen
  • 1
  • …
  • 7
  • 8
  • 9
  • …
  • 11
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top