Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Foto van Tom Schotman

Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Artikelen tot stand gekomen met hulp van Tom Schotman

PED virus blijkt milde variant

Op vijf van de zes besmette bedrijven is de milde variant van het PED virus vastgesteld. Op het zesde bedrijf loopt het onderzoek nog, maar op basis van kliniek, die vergelijkbaar is met de andere bedrijven, gaat de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) er v
23 januari 2015Diergezondheid

‘Aanbod vleesvarkens beter aansturen’

We moeten in Europa het aanbod van vleesvarkens beter aansturen. Dat vindt POV bestuurder en varkenshouder Eric Douma. „Als we dat als varkenshouders collectief doen, kan ieder individueel varkensbedrijf profiteren.”
21 januari 2015Markt

Rusland heft importverbod EU varkensvlees gedeeltelijk op

Rusland heft het importverbod voor Europees varkensvlees gedeeltelijk op. Persbureau Agri.EU meldt dat Russische dierenartsen een overeenkomst hebben goedgekeurd waarbij Frankrijk levende varkens, slachtafval en vet op korte termijn weer naar Rusland kan
21 januari 2015Ondernemen

‘PED vergelijkbaar met buikgriep bij mensen’

De verschijnselen van het PED virus zijn vergelijkbaar met een flinke buikgriep bij mensen. De varkens krijgen diaree maar herstellen na een dag of vijf. Het virus kent dus een begin maar ook een eind.
21 januari 2015Diergezondheid

Weer nieuwe gevallen van PED vastgesteld

Het PED virus breidt zich uit in Nederland. Het virus is nu op zeven varkensbedrijven in Gelderland en één varkensbedrijf in Limburg vastgesteld. Vijf bedrijven hiervan zijn vleesvarkensbedrijven.
20 januari 2015Diergezondheid

Veelgestelde vragen over PED

De Gezondheidsdienst voor Dieren krijgt veel vragen over PED (Porcine Epidemic Diarrhea) en heeft daarom de meest gestelde vragen op een rij gezet.
20 januari 2015Diergezondheid

‘Leef hygiëneprotocollen PED strikt na’

Om het PED virus buiten Nederland te houden of in ieder geval verspreiding zo veel mogelijk te beperken, hebben alle sectorvertegenwoordigers hygiëneprotocollen opgesteld voor hun deel van de sector.
20 januari 2015Diergezondheid

6,5 procent zeugenhouders ontevreden over voerleverancier

6,5 procent van de zeugenhouders, 3,7 procent van de vleesvarkenshouders en 5,2 procent van de varkenshouders met een gesloten bedrijf is niet geheel tevreden over zijn of haar voerfabrikant. Dat blijkt uit onderzoek onder veehouders van AgriDirect.
19 januari 2015Voeding

Wetenschapsteam wil Nederlands ammoniakbeleid toetsen

Het agrarische ammoniakbeleid in Nederland zal op 'nut en noodzaak' moeten worden getoetst. Dat vinden Marcel Crok en Jaap Hanekamp, twee deskundigen op het gebied van chemie en milieuwetenschappen.
19 januari 2015Ondernemen

Salmonella bij varkens is te voorkomen

Varkenshouders kunnen salmonella bij hun varkens voorkomen door het planmatig aanpakken van de risicofactoren: hygiëne, aankoop Salmonella positieve biggen, spoelworminfecties, te hoog aantal dierdagdoseringen met vooral breedspectrum antibiotica. Bovend
19 januari 2015Diergezondheid
  • 1
  • …
  • 160
  • 161
  • 162
  • …
  • 227
Meest gelezen

Tönnies mag geen slachterijen van Vion overnemen

Tönnies mag geen slachterijen van Vion in Duitsland overnemen. Dat oordeelt de Duitse mededingingsautoriteit donderdag. Het gaat om de slachthuizen in Buchloe, Crailsheim en Waldkraiburg.
12 juni 2025Varkensprijzen1 reactie
Topvrouw Tjarda Klimp van Vion wil niet meedoen aan speculaties over mogelijke kopers van de Duitse slachterijen van Vion.

Topvrouw Tjarda Klimp: 'Vion blijft stabiel ondanks mislukte overname'

Na de mislukte overname van de Duitse slachterijen door Tönnies laat directeur Tjarda Klimp van Vion Food Group zich uit over de toekomst van de locaties, betalingscapaciteit en mogelijke opsplitsingsscenario’s.
18 juni 2025Slachterij en verwerking
(Foto ter illustratie)

'Duurt vijf tot tien jaar voordat vergunningverlening weer op gang komt'

„Het duurt wel vijf tot tien jaar voordat de vergunningverlening van veehouderijen weer op gang komt”, stelt ondernemerscoach Antoon Sanders van adviesbureau Arvalis.
20 mei 2025Ondernemen
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top