Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 20 februari 2019.
20feb2019

Thema-avond Fokkerij

20 februari te Nederweert-Eind
  • Informatie
  • Locatie & vervoer

Thema-avond Fokkerij

Op woensdag 20 februari 2019 organiseert Pig Business de thema-avond Fokkerij bij Ons Boerenerf te Nederweert-Eind. Bekijk hieronder het volledige programma en meld u aan.

Thema-avond Fokkerij

Programma
1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.
2
Praktijkworkshop
19:30 tot 19:55
Eén van de thema-partners trapt de avond af door een praktijkworkshop te geven.
3
Presentatie van de gastspreker
19:55 tot 20:45
Tijdens de thema-avond is Hans Olijslager (Chief Technical Officer bij Topigs Norsvin) gastspreker. Hij vertelt over de inspanningen om het dierwelzijn in de stal te verbeteren én om de technische resultaten voor varkenshouders, aan de hand van genetica te verbeteren. Na afloop van zijn presentatie gaat hij met u in discussie over de rol die fokkerijorganisaties al dan niet zouden moeten spelen in het maatschappelijke en publieke debat over dierwelzijn.
4
Workshops
20:45 tot 22:00
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Fokkerij door praktische workshops te geven.

Topigs Norsvin: "Meer of minder? Levend geboren, bigoverleving, duurzaamheid en arbeid"
Tijdens deze workshop wilt Topigs Norsvin graag met u stilstaan bij de ontwikkelingen in de markt. De toenemende invloed van de maatschappij op onze sector. Ten eerste de contradictie tussen de vraag naar meer biggen en de uitdaging rond bigoverleving en de rol van de fokkerij hierin. Ten tweede het veranderende consumptiepatroon en de rol die de overheid en NGO’s spelen in de trend naar minder vlees op het menu. Wat moeten we samen doen?

PIC: "Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?"
Middels een interactieve workshop wordt u aan het denken gezet of u fokkerij technisch wel de juiste keuzes maakt. De uitslag van de “fokscan” geeft helder aan wat de Nederlandse varkenshouder wil. PIC zal een inzage geven van wat de ontwikkelingen zijn in hun fokprogramma en hoe dit aansluit met de wensen die varkenshouders uitspreken. Spreekt u uit wat u wensen zijn en maakt u de juiste keuze?

Preferent K.I.: "Wordt 10 mm spek bij vleesvarkens de heilige ondergrens?”
Op dit moment wordt er zeer veel gesproken over de spekdikte van vleesvarkens. De varkens moeten vooral niet magerder worden. Sterker nog in een aantal concepten van slachterijen wordt juist om meer spek gevraagd en ook extra voor betaald. Waar ligt de ideale onder- en bovengrens van spekdikte? En wat doet spekdikte met de voederconversie? Welke rol speelt de zeug en de eindbeer? Op al deze zaken wordt in gegaan aan de hand van praktijkvoorbeelden.
5
Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners.

Wil je aanwezig zijn tijdens de thema-avond Fokkerij te Nederweert-Eind?
Meld u hier aan!

Evenement partners
Topigs Norsvin logo
Preferent K.I. logo
PIC logo

Locatie
Hieronder vindt je een kaartje met de locatie waar het evenement plaats vindt. Klik hieronder op de button voor een routebeschrijving.
initGoogleMap();
Google Maps toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.
Routebeschrijving
Evenement in het kort
Op woensdag 20 februari vindt de Pig Business thema-avond bij Ons Boerenerf te Nederweert-Eind plaats. Het thema is Fokkerij, en over dit onderwerp delen een spreker en themapartners hun expertise. De thema-avond worden afgesloten met een drankje en de traditionele gehaktbal.
Gerelateerd nieuws

Meer spek in het vleesvarken; wat betekent dat precies?

De vraag naar meer spek in het karkas zal u niet zijn ontgaan. Zeker vanuit Nederlandse slachterijen is hier duidelijk meer vraag naar. Maar als we spreken over meer spek in vleesvarkens, waar gaat het dan precies over?
8 april 2019Vlees

Hans Olijslagers: ‘Elke big moet bij moeder kunnen drinken’

Topigs Norsvin is al ruim tien jaar bezig met thema’s als biggensterfte en staartbijten. Tijdens de thema-avonden Fokkerij, op 13 februari in Dalfsen en op 20 februari in Nederweert-Eind geeft Hans Olijslagers zijn visie.
6 februari 2019Fokkerij4 reacties

‘Bedrijfsleven moet zich profileren in maatschappelijk debat dierenwelzijn’

In het maatschappelijk debat over dierenwelzijn zijn het vaak de varkenshouders die de ‘klappen’ moeten opvangen. Varkenshouders worden door actiegroepen rechtstreeks aangevallen op de wijze hoe varkens in Nederland worden gehouden.
6 februari 2019Fokkerij1 reactie

Column: Fokkerij voor volk en vaderland

Fokkerij oefent de meeste invloed uit op productiegetallen. Factoren als voer, gezondheid, klimaat en management zijn belangrijk, maar beïnvloeden enkel het verschil tussen 70 en 90 procent van het fokkerijpotentieel.
6 februari 2019Fokkerij
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top