Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 21 februari 2018.
21feb2018

Thema-avond Fokkerij

21 februari te Nederweert-Eind
  • Informatie

Op 21 februari 2018 organiseert Pig Business de thema-avond Fokkerij in de Showroom Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. Bekijk hieronder het volledige programma.

Thema-avond Pig Business “Fokkerij”
Locatie Ons Boerenerf Nederweert-Eind

Programma
1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie of thee.
2
Inleiding door Paul van der Meijden
19:30 tot 20:30
Gastspreker Paul van der Meijden is mede-eigenaar van een varkenshouderij in St. Michielsgestel. Ook stuurt hij samen met zijn zwager, Jan Welvaarts, het concept Elite Varkens aan. Inmiddels is dat een keten van negen franchise-ondernemingen in Nederland. De focus in de fokkerij binnen dit Nederlandse concept ligt op de totale economie in de keten.
3
Workshops
20:30 tot 22:00
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Fokkerij door praktische workshops te geven. Aanwezig zijn Topigs, Preferent KI, PIC en Hypor.

'Economisch fokken vanuit de kostprijs benadering'
Economisch fokken is afhankelijk van voor welk land u produceert. Wat is de invloed hiervan op uw kostprijs? Wat is voor uw situatie economisch voordelig en wat juist niet? Hoeveel procent krijgt u als Full Value Pig uitbetaald? Hoe zit het met toeslagen?
Uiteraard is van invloed of u dieren aankoopt of zelf opfokt. Aan de hand van een aantal berekeningen gaat u samen met Ton van den Akker van Hypor na wat economisch fokken voor u kan betekenen.

'De wereld van fokkerij'
Topigs Norsvin zal de workshopdeelnemers op een interactieve wijze meenemen in de wereld van de fokkerij. Onder leiding van Roy Strikkeling wordt er samen een spel gespeeld waardoor de complexe wereld van de varkenshouderij wordt duidelijk gemaakt. Tijdens de workshop wordt er vooral ingaan op kenmerken die tot op heden niet of nauwelijks mee zijn genomen in het bepalen van fokwaarden maar in de toekomst steeds belangrijker zullen worden.

'Bigvitaliteit van A t/m Z'
Er is op dit moment veel aandacht voor ‘bigvitaliteit’, Preferent KI geeft daar graag haar visie op. Bigvitaliteit toont zicht het eerst bij de geboorte, maar eindigt niet in het kraamhok. Ook na het spenen en in de vleesvarkensstal toont het zich op verschillende manieren. Tijdens deze workshop wordt er onder leiding van Kor Mast praktisch ingezoomd op bigvitaliteit in alle productie stadia, op basis van ervaringsresultaten met verschillende eindberen.

'Hoe maken varkens beter?'
Vleesafzet is een mondiale business. PIC is een mondiale fokkerijorganisatie met de daarbij behorende fokdoelen en de daarbij behorende producten. We hebben “over the World” te maken met diverse omstandigheden, zoals een diversiteit aan houderij-systemen, een ander klimaat en diverse dierziektes. Tijdens de workshop legt Benny Pittens uit hoe PIC hier mee omgaat en hoe het komt PIC tot een betrouwbare, index, gestuurde fokkerij?
4
Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners.

Evenement partners
Topigs Norsvin logo
Preferent K.I. logo
PIC logo
Hypor logo

Locatie
Hieronder vindt u een kaartje met de locatie waar het evenement plaats vindt. Klik hieronder op de button voor een routebeschrijving.
initGoogleMap();
Google Maps toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.
Routebeschrijving
Evenement in het kort
Op 21 februari vindt de Pig Business thema-avond bij Ons Boerenerf te Nederweert-Eind plaats. Het thema is fokkerij, en over dit onderwerp delen een spreker en themapartners hun expertise. Ook in 2018 worden de thema-avonden afgesloten met een drankje en de traditionele gehaktbal.
Gerelateerd nieuws

Meer spek in het vleesvarken; wat betekent dat precies?

De vraag naar meer spek in het karkas zal u niet zijn ontgaan. Zeker vanuit Nederlandse slachterijen is hier duidelijk meer vraag naar. Maar als we spreken over meer spek in vleesvarkens, waar gaat het dan precies over?
8 april 2019Vlees
publiek pig business

Fokkerij uit vijf gezichtspunten belicht tijdens Pig Business thema-avond in Nederweert

Bezoekers van de thema-avond ‘Fokkerij’ van Pig Business kunnen op 21 februari a.s. aanschuiven bij liefst vier workshops over de varkensfokkerij. Deze workshops vinden plaats na de inleiding van gastspreker Paul van der Meijden.
17 februari 2018Fokkerij

Fokken op economie

Op 21 februari aanstaande houdt Pig Business de thema-avond ‘Fokkerij’ in Nederweert-Eind. Dat gebeurt in Ons Boerenerf. Gastspreker Paul van der Meijden is mede-eigenaar van een varkenshouderij in St. Michielsgestel en stuurtde keten Elite Varkens aan,.
15 februari 2018Ondernemen
Hekken, gelten

Column: Thema Fokkerij

De fokkerijorganisaties kunnen actiever bijdragen aan een hoger peil van Varkenshoudend Welvaren. Fokkerij staat immers aan de basis van toekomstige resultaten. Gezondheid wordt steeds belangrijker voor met name de vleesvarkenshouderij.
3 februari 2018Diergezondheid
zogende biggen

Column: Dat onderbuikgevoel

‘Angst is een slechte raadgever’ is zo’n gezegde. Maar wat vindt u van ‘We moeten eens van dat onderbuikgevoel af’? Die gedachte zette zich vast in mijn hoofd de laatste weken.
1 februari 2018Ondernemen
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top