Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 14 maart 2018.
14mrt2018

Thema-avond Gezondheid

14 maart te Nederweert-Eind
  • Informatie

Op woensdag 14 maart 2018 organiseert Pig Business de thema-avond "Gezondheid" in de Showroom Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. Bekijk hieronder het volledige programma.

Thema-avond Pig Business “Gezondheid”
Locatie Ons Boerenerf Nederweert-Eind

Programma
1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.
2
Inleiding door varkenshouder Marc van Erp
19:30 tot 20:30
De avond begint met het verhaal van Marc van Erp (36). Marc is varkenshouder in Sint Oedenrode. Zijn bedrijf telt 900 zeugen en een 1.000-tal vleesvarkens. De leeuwendeel van zijn biggen gaat naar Duitse mesters. Het bedrijf werd in 2008 gesticht. De opzet was een bedrijf te starten met een hoge gezondheidsstatus. Wat dat betekende voor de maatregelen op het gebied van Biosecurity vertelt hij zelf tijdens deze thema-avond.
3
Workshops
20:30 tot 22:00
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Gezondheid door praktische workshops te geven. Aanwezig zijn Hipra, MS Schippers en Voergroep Zuid.

"Als zink niet meer mag, wat moeten we nu met die Coli's?"
Vanuit verschillende laboratoria met verschillende analyses worden Coli's gevonden. Maar de benaming van de Coli's is vanuit de historie erg verwarrend. Hipra gaat met deze workshop in op de juiste interpretatie van het sectiebeeld; waar let je op?

"Wat is het geheim van diergezondheid?"
Tijdens de workshop van MS Schippers brengt Arjan Wermink, de HyCare coach van MS Schippers, jullie terug naar de basisprincipes die al in het handboek varkenshouderij werden beschreven. Een goede diergezondheid uit zich onder andere in het voorkomen van besmettelijke dierziektes, kruisbesmettingen, een minimaal antibioticagebruik en een tevreden varken dat een goede groei laat zien. Hoe dat bereikt kan worden zal besproken worden tijdens de workshop, waar voldoende gelegenheid zal zijn tot het stellen van vragen.

"Darmgezondheid vleesvarkens in relatie tot PIA"
Wat is PIA? Welke verschillende vormen van PIA zijn er? Wat is de oorzaak? Wat is de schade in de darmen? En wat is de economische schade? Allemaal vragen waar Voergroep Zuid antwoord op geeft. Voergroep Zuid heeft een plan van aanpak om PIA te bestrijden. Ronald van Kool neemt de vijf "eren" (observeren, analyseren, adviseren, realiseren, evalueren) van deze aanpak met u door.
4
Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, Ons Boerenerf en de partners.

Evenement partners
Hipra logo
Voergroep Zuid logo
MS Schippers logo

Locatie
Hieronder vindt u een kaartje met de locatie waar het evenement plaats vindt. Klik hieronder op de button voor een routebeschrijving.
initGoogleMap();
Google Maps toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.
Routebeschrijving
Evenement in het kort
Op 14 maart vindt de Pig Business thema-avond bij Ons Boerenerf te Nederweert-Eind plaats. Het thema is gezondheid, en over dit onderwerp delen een spreker en themapartners hun expertise. De thema-avonden worden afgesloten met een drankje en de traditionele gehaktbal.
Gerelateerd nieuws
Marc van Erp

Varkensgezondheid staat en valt met discipline

Gastspreker op de Pig Business thema-avond Varkensgezondheid in Nederweert-Eind op 14 maart is Marc van Erp (36), varkenshouder in Sint Oedenrode. Zijn bedrijf telt 900 zeugen en een 1.000-tal vleesvarkens.
7 maart 2018Diergezondheid
lege varkensstal

Column: Leegdraaien

Liever niet, maar volgens de trend van de afgelopen 30 jaar vallen we binnenkort weer met zijn allen in een prijsdal. Het laatste dal kende met 2015 als dieptepunt een voerwinst van gemiddeld 370 euro waar de meeste bedrijven 620 euro nodig hebben.
3 maart 2018Ondernemen
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top