Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 12 september 2018.
12sep2018

Thema-avond Voeding

12 september te Dalfsen
  • Informatie

Op woensdag 12 september 2018 organiseert Pig Business de thema-avond Voeding in de Showroom Farmfocus te Dalfsen.

Thema-avond Pig Business Dalfsen
Thema-avond Pig Business Dalfsen

Programma
1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.
2
Praktijkworkshop door Marcel Zweers en Bram van den Oever (ForFarmers)
19:30 tot 19:55
Zelfmengen; de invloed van variatie in grondstofkwaliteit op uw resultaat.

Verkoopleider Total Feed Marcel Zweers van ForFarmers zal samen met nutritionist Bram van den Oever ingaan op het onderwerp zelfmengen, oftewel HomeMixxen. Aan de hand van diverse voorbeelden laten ze zien wat variatie in grondstofkwaliteit voor impact heeft op het resultaat. Zo kent bijvoorbeeld aardappelstoomschillen een grote variatie in de samenstelling. Wat kan kwaliteit A en D doen op het resultaat van de varkenshouder? Het belooft een praktische en informatieve workshop te worden voor zowel varkenshouders die al zelf mengen als voor hen die dat (nog) niet doen.
3
Presentatie gastspreker
20:00 tot 20:45
Praktijkverhaal van gastspreker Jan Scholten (bedrijfsleider Varkenshouderij De Grenshoeve). Het is fijn dat Jan bij deze thema-avond als boerengastspreker wil vertellen wat hij deed aan de te royale conditie van zijn zeugen en hoe hij dankzij vezelvoeding de productie verhoogde. Jan is van mening dat wanneer zeugen al te lange tijd te royaal in conditie zijn dat dit ten koste gaat van de voeropname in de kraamstal. Extra aandacht voor vezels op De Grenshoeve in het brijvoer blijkt vele effecten te hebben, zo blijft bijvoorbeeld de mest smeuïg. Meer weten? Kom naar de thema-avond 'Voeding'.
4
Workshoprondes
20:50 tot 21:45
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Voeding door praktische workshops te geven.
De thema-partners van deze avond zijn;

Trouw Nutrition - Vlees of vet, wat is de potentie van het varken?
Het blijft een continue uitdaging om met voeding zo goed mogelijk aan te sluiten op de genetische potentie van varkens. Een goede levenstart is van groot belang om efficiënte vleesproductie bij vleesvarkens te kunnen bereiken. Op basis van de theorie, maar met een praktische voedingstoepassing zullen Leendert Amersfoort en Bert Pappot hier verder op ingaan. Daarnaast krijgt het belang van zeugenvoeding bij de ontwikkeling van jonge biggen aandacht tijdens deze workshop.


Nutriad - Voeropname van varkens stimuleren
Nutritionisten hebben de lastige opgave om een gezond, economisch en nutritioneel uitgebalanceerd voer samen te stellen. De behoeften van het varken veranderen daarbij gedurende de levencyclus: zo worden voeropname en darmgezondheid beïnvloed door verschillende factoren zoals spenen, rantsoenaanpassingen, gezondheid van het dier, farm management, en (on)smakelijkheid van voeringrediënten. Met ons programma van Palatability-oplossingen, specifiek ontwikkeld om vrijwillige voeropname bij varkens te stimuleren, bieden wij mogelijkheden aan om rantsoenen te formuleren die zo aantrekkelijk zijn dat er voldoende voer wordt geconsumeerd en optimale groei wordt gerealiseerd.Onze Digestive Performance portfolio ondersteunen dan weer darmgezondheid en verteringsefficiëntie. Ze verbeteren de ontwikkeling, integriteit en werking van het spijsverteringskanaal en houden de microbiële activiteit in de darmen in een goede balans. Ook helpen ze om Salmonella onder controle te houden. Daarnaast bieden we ook oplossingen aan om de negatieve effecten van mycotoxines in het voer en in het dier op te vangen. Met al deze supplementen kunnen dan ook programma’s worden opgesteld die toelaten om de gezondheid en prestaties van dieren te verhogen, en dit bij gunstige productiecondities, maar ook als de omstandigheden uitdagender worden.

Agrifirm - Voordelen van vezels op uw bedrijf
In de presentatie van Jan Scholten vertelt hij hoe zijn bedrijfsresultaten zijn verbeterd en hoe vezels daarin een grote rol hebben gespeeld. In deze prikkelende workshop gaan we hier met een nutritionist en account manager dieper op in en bespreken we het belang van vezels aan de hand van een aantal stellingen. Bij welke diergroepen kunnen vezels eigenlijk worden ingezet en hoe zit het met de voederwaarde? Deze workshop geeft antwoord op de vragen hoe u praktisch gebruik kunt maken van vezels, in welke situaties u vezels kunt toepassen en wat het te verwachten resultaat is. Benieuwd wat vezels op uw bedrijf kunnen betekenen? Wij zien u graag tijdens onze workshop!
5
Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, FarmFocus en de partners.

Evenement partners
Trouw Nutrition logo
For Farmers logo
Nutriad logo
Agrifirm logo

Locatie
Hieronder vindt u een kaartje met de locatie waar het evenement plaats vindt. Klik hieronder op de button voor een routebeschrijving.
initGoogleMap();
Google Maps toestemming
Het bekijken van deze inhoud kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van dit onderdeel. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.
Routebeschrijving
Evenement in het kort
Op 12 september vindt de Pig Business thema-avond plaats in Dalfsen (Ov.). Het thema is Voeding, en over dit onderwerp delen een spreker en themapartners hun expertise. De thema-avonden afgesloten met een drankje en de traditionele gehaktbal.
Gerelateerd nieuws

Column: Biggengroei

We worden bedolven onder de pretpakketten biggenvoeders. De landelijke levensgroei per big stagneert echter al jaren op 325 gram daags en dat is bijzonder laag.
10 september 2018Productie
Uitnodiging Thema-avond Voeding 19 september 2018

Video: Arjan van Leeuwen toont nieuwe brijvoerkeuken

Varkenshouder Arjan van Leeuwen is gastspreker tijdens de thema-avond 'Voeding' op woensdag 19 september in Nederweert-Eind. Arjan spreekt onder andere over de nieuwe brijvoerkeuken, de voormenger en de droogvoerlijn. Meld u nu aan voor de thema-avond.
5 september 2018Voeding
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top