Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 28 februari 2024.
28feb2024

Kennisevent

28 februari te Barneveld
  • Informatie
  • Nabeschouwing

Kennisevent: Emissiereductie met toekomst. Haalbaar en betaalbaar?

Nabeschouwing

Opening door voorzitter Annemiek Schakelaar, Omroep Gelderland
Opening door voorzitter Annemiek Schakelaar, Omroep Gelderland Beeld: Susan Rexwinkel
Albert Winkel, landelijke coördinator emissiemonitoring, gaat in gesprek over het monitoren van emissies en het verlenen van vergunningen op basis van deze informatie.
Albert Winkel, landelijke coördinator emissiemonitoring, gaat in gesprek over het monitoren van emissies en het verlenen van vergunningen op basis van deze informatie. Beeld: Susan Rexwinkel
Henk Kievit, MT Regiodeal, gaat in op de resultaten van regiodeal Foodvalley.
Henk Kievit, MT Regiodeal, gaat in op de resultaten van regiodeal Foodvalley. Beeld: Susan Rexwinkel
Hilko Ellen, Wageningen Livestock Research, verteld over de haalbaarheid van fijnstofreductie.
Hilko Ellen, Wageningen Livestock Research, verteld over de haalbaarheid van fijnstofreductie. Beeld: Susan Rexwinkel
Jan Workamp, Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij, gaat in gesprek over de pilots binnen emissiereductie en hoe deze tot meerwaarde zijn voor de veehouders.
Jan Workamp, Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij, gaat in gesprek over de pilots binnen emissiereductie en hoe deze tot meerwaarde zijn voor de veehouders. Beeld: Susan Rexwinkel
Anne-Jo Smits, Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij, over de plannen van het bedrijvenmeetnetwerk voor 2024.
Anne-Jo Smits, Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij, over de plannen van het bedrijvenmeetnetwerk voor 2024. Beeld: Susan Rexwinkel
Marien Korevaar, Wageningen Livestock Research, verteld over de tussenrapportages van het bedrijvenmeetnetwerk.
Marien Korevaar, Wageningen Livestock Research, verteld over de tussenrapportages van het bedrijvenmeetnetwerk. Beeld: Susan Rexwinkel
Xander Pieterse, Taskforce toekomstbestendige stallen, gaat in op het uitzetten van nieuwe ideeën om emissies te reduceren en wat het belang van samenwerken hierbij is.
Xander Pieterse, Taskforce toekomstbestendige stallen, gaat in op het uitzetten van nieuwe ideeën om emissies te reduceren en wat het belang van samenwerken hierbij is. Beeld: Susan Rexwinkel
Tijdens de bedrijvenmarkt met lunch maken bezoekers kennis met verschillende bedrijven die bezig zijn met het reduceren van emissies.
Tijdens de bedrijvenmarkt met lunch maken bezoekers kennis met verschillende bedrijven die bezig zijn met het reduceren van emissies. Beeld: Susan Rexwinkel
De bedrijven op de bedrijvenmarkt hebben verschillende technieken en hebben voorbeelden hiervan meegenomen.
De bedrijven op de bedrijvenmarkt hebben verschillende technieken en hebben voorbeelden hiervan meegenomen. Beeld: Susan Rexwinkel
Tijdens het middagprogramma was de zaal goed gevuld met geïnteresseerden die binnen de agrarische sector opereren.
Tijdens het middagprogramma was de zaal goed gevuld met geïnteresseerden die binnen de agrarische sector opereren. Beeld: Susan Rexwinkel
De studenten stellen goed doordachte en geïnteresseerde vragen aan de sprekers.
De studenten stellen goed doordachte en geïnteresseerde vragen aan de sprekers. Beeld: Susan Rexwinkel
Het avondprogramma werd goed bezocht door gedreven veehouders.
Het avondprogramma werd goed bezocht door gedreven veehouders. Beeld: Susan Rexwinkel
Jan Workamp werd tijdens het evenement verrast met een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet (op werk en privé gebied) door de jaren heen.
Jan Workamp werd tijdens het evenement verrast met een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet (op werk en privé gebied) door de jaren heen. Beeld: Susan Rexwinkel
Bij de veehouders speelden er brandende vragen voor de sprekers.
Bij de veehouders speelden er brandende vragen voor de sprekers. Beeld: Susan Rexwinkel
Om de dag goed af te sluiten en even na te praten was er voor de veehouders tijd voor een borrel.
Om de dag goed af te sluiten en even na te praten was er voor de veehouders tijd voor een borrel. Beeld: Susan Rexwinkel
Evenement in het kort
Het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij (PEV) organiseert in samenwerking met Agrio uitgeverij op 28 februari a.s. in Barneveld een groot Kennisevent Emissiereductie voor de pluimvee-, varkens-, vleeskalveren- en melkgeitensector. Met een stevig inhoudelijk programma voor ’s morgens onderwijs (docenten, studenten), ’s middags omgevingsdiensten en erfbetreders en ’s avonds de veehouders, wordt iedereen geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen en actuele stand van zaken betreffende onderzoek, innovaties en beleid vertaald naar de praktijk. Een infomarkt van bedrijven en organisaties die zich bezighouden met Emissiereductie in de veehouderij, voorafgaand en tussen de dagdelen, maakt ook deel uit van de dag.
Gerelateerd nieuws
„Veel veehouders willen wel investeren in emissie reducerende technieken, maar met name juridische en economische onzekerheden houden dit tegen”, zegt Xander Pieterse (foto).

Hoe krijgen we de vergunningverlening weer op gang?

Waarom duurt het zo lang voordat we veelbelovende oplossingen toekomstbestendig kunnen inzetten? En waar zien we initiatieven en beweging ten aanzien van het oplossen van de meest urgente uitdagingen, zoals nu bijvoorbeeld de vergunningsverlening?
26 februari 2024Politiek en beleid
Beeld ter illustratie.

'Bedrijfsvoering heeft veel invloed op emissies'

„Er wordt een grote spreiding gemeten in ammoniakemissie tussen stallen met hetzelfde stalsysteem en dezelfde RAV-code. Dit duidt er op dat er een invloed is van bedrijfsvoering op de emissie”, zegt Marien Korevaar van Wageningen Livestock Research (WUR).
22 februari 2024Ondernemen
De ammoniakuitstoot van een vleesvarkensbedrijf is soms drie keer hoger dan van een soortgelijk vleesvarkensbedrijf waar dezelfde emissie reducerende techniek wordt toegepast. Zo blijkt uit metingen in de Gelderse Vallei. Beeld ter illustratie.

'Vakmanschap veel invloed op emissie: Ammoniakuitstoot op ene varkensbedrijf drie keer hoger dan op soortgelijk varkensbedrijf'

„Vakmanschap heeft veel invloed op emissies van veehouderijen. De ammoniakuitstoot van een veehouderij is soms drie keer hoger dan van een soortgelijk bedrijf waar dezelfde emissie reducerende techniek wordt toegepast”, zegt Henk Kievit.
19 februari 2024Huisvesting6 reacties

Emissiereductie moet haalbaar en betaalbaar zijn

Emissie reducerende maatregelen moeten haalbaar en betaalbaar zijn voor veehouders en echt wat toevoegen aan de luchtkwaliteit in een omgeving. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van technieken die emissies uit stallen reduceren.
28 januari 2024Ondernemen
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top