Pigbusiness.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu
De Heus logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over De Heus
  • Contact

Fotoserie: Varkensbedrijf familie Haesen

Anne Haesen runt een gesloten varkensbedrijf net over de grens bij Maastricht. Bij de familie Haesen hebben ze gemiddeld 340 zeugen met biggen en 3.680 vleesvarkens. Er is veel aandacht voor hygiëne en diergezondheid.
29 april 2024Voeding
De Heus - biggen - voldoende goede biest

Positief effect van voldoende goede biest werkt lang door

Biest is de allereerste melk die door de zeug wordt geproduceerd. Deze is beschikbaar gedurende de eerste 36 uur van hun leven. Biggen die voldoende biest drinken, hebben daar hun leven lang profijt van. Fitte zeugen zijn daarbij cruciaal.
15 april 2024Voeding

Topresultaten met brijvoer voor vleesvarkens

Goede resultaten met vleesvarkens vergen een scherpe voederconversie en een passend voerpakket. Wanneer je gebruik maakt van bijproducten, valt er met de keuze daarvan veel winst te behalen, zoals bijvoorbeeld bij kaaswei.
4 december 2023Voeding

Fotoserie: Bakkerij-producten in hoogwaardig varkensvoer

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde vleesvarkens het hoogste rendement opleveren. Hoogwaardig voer vormt daarvoor de basis. Reststromen van hoge kwaliteit, zoals bakkerij-producten spelen daarbij een belangrijke rol.
20 november 2023Voeding
De Heus - Niet-gemengde koppels vleesvarkens presteren beter

Niet-gemengde koppels vleesvarkens presteren beter

Op vleesvarkensbedrijven is het gebruikelijk om varkens te mengen bij het opleggen. Uit onderzoek blijkt nu dat het mengen van varkens wel tot verminderde prestaties kan leiden.
6 november 2023Huisvesting

Vezels de onbekende succesfactor voor vleesvarkens

Vleesvarkens moeten voer optimaal kunnen omzetten naar groei. Daarbij is een goed functionerend maagdarmstelsel cruciaal. Een hoge voeropname legt extra druk op de maagdarmgezondheid. Daarom is het belangrijk dat de varkens voldoende vezels krijgen.
23 oktober 2023Voeding

Hard groeiende vleesvarkens; details maken het verschil

Op een vleesvarkensbedrijf kan aandacht voor details een groot verschil maken. Met een paar kleine veranderingen kan bijvoorbeeld de groei iets verbeteren. Wanneer nog niet het maximale aflevergewicht bereikt is, is de economisch impact behoorlijk groot.
9 oktober 2023Voeding

Fotoserie: Zeugenbedrijf Zantinge (TN50)

De familie Zantinge heeft heel bewust gekozen voor zeugen met TN50-genetica. "Wij willen makkelijk werken en hoogproductief zijn.” Een goede maag-darmgezondheid zorgt ervoor dat de zeugen fit zijn en goed biggen kunnen grootbrengen met weinig ondereind.
6 juni 2023Voeding

Gezondere zeugen door grove vezels

Voersamenstelling erg belangrijk is voor de voerbenutting van varkens. Maar ook de structuur van het voer is erg belangrijk is. Door meer grove vezels, kan de maag-darmgezondheid en de algemene weerstand van de zeug aanzienlijk verbeteren.
15 mei 2023Voeding

Goede biestverdeling cruciaal bij grote tomen

Bij grote tomen is niet alleen de hoeveelheid en kwaliteit van biest van belang, maar zeker ook de verdeling. Elke big moet namelijk minstens 250 milliliter biest kunnen drinken. Je kunt dat heel goed sturen door de zeug goed voor te bereid op het werpen.
1 mei 2023Voeding
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.
Contactpersoon
  • Ronald Tibbe

    Verkoopleider sector varkens (Noord)

    r.tibbe@deheus.com

  • Antoine Dijkhoff

    Verkoopleider sector varkens (Zuid)

    adijkhoff@deheus.com

  • Verkoopbinnendienst

    (0318) 675 430

    info@de-heus.nl

Meer contact
Social
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram
Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top