Big heeft minimaal kwart liter biest nodigOm voldoende immunoglobulinen binnen te krijgen, heeft een big de eerste levensdag 0,25 tot 0,30 liter biest nodig. Een simpele manier om de biestopname te schatten is door individuele biggen te wegen.11 januari 2017Diergezondheid
Friesland pleit voor terugkeer landbouwministerieHet college van Gedeputeerde Staten van Friesland wil in Den Haag gaan pleiten voor terugkeer van de landbouwminister.10 januari 2017Ondernemen
Wakker Dier in actie tegen fokken op meer tepels en biggenWakker Dier voert actie tegen het fokbeleid in de veehouderij. Binnen de varkenshouderij richt de organisatie zich tegen het fokken op meer tepels en biggen en het gebruik van genomics.10 januari 2017Fokkerij4 reacties
Topigs Norsvin stapt over naar GH-statusTopigs Norsvin is met ingang van dit jaar gestopt met het publiceren van de TG-status op haar website. De TG-status wordt omgezet in de gezondheidsstatus (GH-status), waarbij alleen voor een bepaalde kiem op de site wordt vermeld als een bedrijf daadwerke10 januari 2017Fokkerij
Aandacht voor varkensfokkerij in tv-programma RadarHet tv-programma Radar besteedt vanavond aandacht aan het fokken van varkens. De uitzending, die gepresenteerd wordt door Antoinette Hertsenberg, is om 20.30 uur op Nederland 1 te zien. 9 januari 2017Ondernemen2 reacties
'Van Drie is de ideale eigenaar van Vion'Bijna de helft van de varkenshouders vindt kalverslachterij Van Drie de ideale nieuwe eigenaar van Vion. 9 januari 2017Vlees1 reactie
Total Feed Efficiency (TFE): over de gehele productiecyclus van varkensvleesDe laatste jaren is de TFE - een indexcijfer dat de verhouding weergeeft tussen de hoeveelheid voer dat nodig is voor het produceren van 1 kilo varkensvlees - aanzienlijk verbeterd. Dit is voornamelijk bereikt door het terugdringen van ‘lekkages’ - su 9 januari 2017Fokkerij
Topigs Norsvin nieuwe kennispartner PigBusiness.nlDeze week start Topigs Norsvin als kennispartner van PigBusiness. Topigs Norsvin informeert varkenshouders over kosteneffectieve varkens(vlees)productie en hoe de juiste voeding en fokprogramma's daarbij een rol spelen. 9 januari 2017Fokkerij
Getroffen varkenshouder: 'Het is echt verschrikkelijk'„Het is echt verschrikkelijk”, reageert Patrick Broekman, één van de eigenaren van het varkensbedrijf in Nijmegen waar vrijdagavond een grote brand woedde. Bij de brand in hun varkensstal kwamen 3.000 varkens om het leven. 9 januari 2017Huisvesting
Aantal Duitse vegetariërs bijna helft lager dan gedachtVier in plaats van zeven procent van de Duitsers is vegetariër. Van de zeven Duitsers die zegt vegetarisch te eten, doen vier dat ook daadwerkelijk. 8 januari 2017Vlees2 reacties