'Klepkeuring intimiderend'Klepkeuring is voor de boer intimiderend en vernederend; „Dan staan die ambtenaren daar te kijken of we ons werk goed doen.” Het moet zo snel mogelijk weer omgezet worden in stalkeuring.19 januari 2016Ondernemen2 reacties
Verdachte opgepakt voor moordaanslag varkenshouder uit BoekelDe politie heeft dinsdagmorgen 19 januari een 44-jarige man uit Oss opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij een poging tot moord op een varkenshouder uit Boekel op 15 augustus 2015.19 januari 2016Ondernemen
'Verdeeldheid over vooruitzichten in 2016 voor zeugenhouders'De varkenshouderij is verdeeld over de vooruitzichten voor zeugenhouders dit jaar. Dat blijkt uit een stelling van Pigbusiness.nl.19 januari 2016Markt
Agrarische jongeren in Asten willen toekomstperspectief houdenOngeveer twintig zonen en dochters van agrarisch ondernemers in de Brabantse gemeente Asten lieten afgelopen donderdag 14 januari bij de commissievergadering Ruimte weten zich zorgen te maken over hun toekomst.19 januari 2016Ondernemen
8 maart uitspraak hoger beroep Aujeszky-renteDe uitspraak van het hoger beroep om de rentegelden in de Aujeszky-rechtszaak tussen de NVV en de SER is op dinsdag 8 maart 2016.18 januari 2016Ondernemen
'Geen overleg standstill grote bedrijven Gelderland'Staatssecretaris Van Dam gaat niet in overleg met de provincie Gelderland om de groei van het aantal grote stallen in de provincie te stoppen.18 januari 2016Ondernemen
Nieuwe SpeedfeederEind januari 2016 lanceert L. Verbakel B.V. uit het Brabantse Sint-Oedenrode de nieuwe Verba Speedfeeder op de markt. „Om aan de steeds veranderende eisen en wensen van de markt te voldoen is de Speedfeeder flink onder handen genomen”, vertelt verkope18 januari 2016Huisvesting
Gemiddeld 1.400 euro schuld per zeug in 2012De gemiddelde schuld per fokzeug bedroeg in 2012 1.400 euro. Alle landbouwbedrijven samen hadden in 2012 een schuld van 42 miljard euro. Per landbouwbedrijf lag de schuld gemiddeld op 6 ton.18 januari 2016Ondernemen
Video: 'Zorg dat je een net bedrijf hebt'Pig Business is met een camera en microfoon naar Amsterdam gegaan en heeft daar willekeurige burgers verschillende vragen over de varkenshouderij en varkensvlees voorgelegd. Vandaag deel 4: Welk advies zou u een varkenshouder meegeven?17 januari 2016Ondernemen
Vlees is en blijft hoofdgerecht in restaurantsRestaurantbezoekers kiezen tijdens een diner het liefst vlees als hoofdgerecht. Ruim driehonderd horecaondernemers zeiden tegen Horecava dat een vleesgerecht het vaakst wordt besteld.17 januari 2016Vlees