Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsArchief

VION: geen fraude Beter Leven Kenmerk

VION kan zich niet herkennen in anonieme beschuldigingen geuit in het televisieprogramma Zembla. Dat meldt de slachterij donderdag in een reactie op beschuldigingen van anonieme medewerkers in de tv-uitzending dat 'gangbaar' vlees met dat van het Beter Le
5 september 2013Vlees
Hoe weet je als zeugenhouder dat de biggen voldoende antistoffen hebben? De beste methode is het bloed van de pasgeboren big te meten of de big te wegen vlak na de geboorte en een dag er na. Beide methoden waren tot voor kort te duur of te arbeidsintensie

Fotoserie: Goedkoop en effectief biestopname meten

Tot voor kort was het lastig en in de praktijk onuitvoerbaar om te bepalen of pasgeboren biggen voldoende antistoffen via de biest binnen kregen. Maar sinds kort is er de methode Immunocrit. Dierenarts Rutger Jansen introduceerde de methode in Nederland.
5 september 2013Diergezondheid

Zembla: Vion fraudeert met duurzaam vlees

Slachterij VION fraudeert met duurzaam vlees. Dat verklaren werknemers van het bedrijf vanavond in de tv-uitzending ‘Sjoemelen met vlees’ van het VARA-programma Zembla.
5 september 2013Vlees

Gezondheidskosten minimaal

De gezondheid van uw varkens heeft grote impact op de prestaties zowel bij de vermeerdering als in de vleesvarkenshouderij. Toch zijn de gezondheidskosten in de varkenshouderij maar een erg klein deel van de totale kosten.
5 september 2013Diergezondheid
Bart en Annemarie Spanjers hebben in Best een varkensbedrijf. Na verschillende mogelijkheden te hebben bekeken, is besloten het bedrijf om te bouwen voor het houden van ruim 1.000 zeugen en de speenbiggen te gaan leveren. De 200 zeugen worden vervangen do

Fotoserie: Spanjers vervangt zijn hele zeugenstapel

Bart Spanjers heeft zaterdag 31 augustus zijn open dag gehouden. Het was de officiële opening van zijn bedrijfsverbouwing van 200 zeugen en 1.100 vleesvarkens naar ruim 1.000 zeugen plus speenbiggen. De zeugen worden in één keer vervangen. Wanneer de u
4 september 2013Ondernemen

Heffing varkens en biggen per direct verlaagd

Vanochtend heeft het bestuur van het Productschap Vee en Vlees besloten dat de heffing voor varkens en biggen per 1 september 2013 met 10 cent wordt verlaagd.
4 september 2013Ondernemen

CDA: Misstanden vleessector onacceptabel

De door tv-programma Zembla openbaar gemaakte misstanden binnen de vleessector zijn onacceptabel. Dat stellen CDA-politici Jaco Geurts en Esther de Lange.
4 september 2013Vlees

Varkensbedrijf Tijs Onderneming van het Jaar

Varkenshouder Tijs in Heeten mag zich een jaar lang Raalter Agrarisch Onderneming van het Jaar noemen. Jo en zijn vrouw Gerda en zoon Remko (foto) en zijn vrouw Bea runnen het varkensbedrijf met 1.400 en 3.500 vleesvarkens in Heeten.
4 september 2013Ondernemen

'Schadelijke mestbacteriën op karkassen'

In de komende uitzending van Zembla van donderdag 5 september (om 21.10 uur bij de VARA op Nederland 2) zeggen keurmeesters dat ‘mestbezoedeling’ de oorzaak is van het feit dat bacteriën als E.coli op consumptievlees terecht komen, doordat de darmen
4 september 2013Vlees

Column: Hoge voederconversie in Canada

Deze week ben ik alleen op het bedrijf geweest omdat mijn vrouw Nanda in Red Deer was voor een week ijshockeykamp met Robin, onze zoon van 11. Samen met 4 andere spelers van zijn team en nog 16 andere spelers heeft hij ruim 2,5 uur per dag op het ijs gest
3 september 2013Ondernemen
  • 1
  • …
  • 1668
  • 1669
  • 1670
  • …
  • 1778
Meest gelezen
Didi Stoltenborg (l) en Paulien Hogenkamp: „Wij streven ernaar dat persoonlijke ontwikkeling in de agrarische sector vanzelfsprekend wordt.”

Training voor netwerk rond de boer: ‘Boeren hebben zelf de oplossing’

De agrarische sector staat al een tijdje onder druk. Overheid en maatschappij stellen zulke hoge eisen aan boeren, dat deze alleen maar verder weg dreigen te zakken in een moeras vol stikstof, natuur en haperende vergunningen.
8 juni 2025Ondernemen

Column: Slachtaantallen lopen steeds verder terug, druk op slachterijen

Het aantal slachtingen loopt steeds verder terug en samen met de export van vleesvarkens komt het totaal nu rond de 280.000 varkens. Dit gegeven maakt het dat slachterijen nu wekelijks meer willen betalen om hun aanvoer op peil te houden.
16 juni 2025Markt

Column: Varkensmarkt staat op een keerpunt

Is de varkensmarkt op een keerpunt? Dit is nog niet met zekerheid te zeggen, maar de afzet van varkensvlees stagneert iets en daarom gaan slachterijen hun aantal slachtingen reduceren.
22 juni 2025Markt9 reacties
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Kennisbank
  • Project om socialere varkens te fokken

    Een baanbrekend project is gestart om te bepalen of de sociale vaardigheden van varkens – en de daaropvolgende dierenwelzijn voordelen – verbeterd kunnen worden door middel van management en fokkerijprogramma’s.
    Fokkerij
  • Ceva Lung Program brochure

    Het Ceva Lung Program (CLP) is een applicatie voor het scoren van longen bij slachtvarkens. In deze brochure vindt alle informatie over de methode.
    Diergezondheid
Kennispartners
ForFarmers logo
aaff logo
Gebrs Fuite logo
HIPRA logo
Boehringer Ingelheim logo
MSD Animal Health logo
DanBred logo
Ceva logo
Topigs Norsvin logo
De Heus logo
AgruniekRijnvallei logo
Zoetis logo
Voergroep Zuid logo
ForFarmers logo
aaff logo
Gebrs Fuite logo
HIPRA logo
Boehringer Ingelheim logo
MSD Animal Health logo
DanBred logo
Ceva logo
Topigs Norsvin logo
De Heus logo
AgruniekRijnvallei logo
Zoetis logo
Voergroep Zuid logo
Alle kennispartners
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top