‘Vlees in de supermarkt is drama’Varkensvlees wordt niet alleen thuis, maar ook in restaurants weer populairder.15 december 2008Vlees
Agromek gespitst op DuitslandDe ontwikkeling van de Duitse vleesvarkenshouderij biedt perspectief, zo blijkt tijdens een persconferentie van de gezamenlijke Deense, Duitse en Nederlandse vakbonden tijdens de Agromek tentoonstelling.15 december 2008Ondernemen
Niek Koning: ‘EU moet terug naar marktordening’De landbouw raakt niet in een crisis, maar de wereldcrisis heeft wel effect op de sector.15 december 2008Ondernemen
Verborgen rendement ligt voor het grijpenOm het rendement in de varkenshouderij te verhogen, blijft het verbeteren van de technische resultaten met stip op één staan.15 december 2008Ondernemen
Foliestal ook bruikbaar in varkenshouderijHet toepassen van een foliedak op varkensstallen kan helpen om de huisvestingskosten te drukken, en andere stalconcepten mogelijk maken.15 december 2008Huisvesting
‘In het gas uit de hand, uit het gas in de hand’Of de gemiddelde varkenshouder enthousiast zat te wachten op de nieuwe Piglift en Pigsleeper voor verdoofd castreren van beerbiggen, ondanks de vergoeding van een kleine 1.000 euro, mag betwijfeld worden.13 oktober 2008Diergezondheid
Automatiseren of personeel aannemenOp varkensbedrijven die opschalen kan de toenemende arbeidsbehoefte beperkt worden opgevangen door automatisering.13 oktober 2008Ondernemen
Varkenssector verknocht aan weekritmeDe Nederlandse varkenssector steekt anders in elkaar dan de Franse of de Belgische.13 oktober 2008Fokkerij
Betere proportionering nodig in Zuid-AfrikaOndanks de befaamde braaicultuur wordt er in Zuid-Afrika relatief weinig varkensvlees gegeten: gemiddeld 3,7 kg per persoon per jaar.13 oktober 2008Ondernemen
Wisselkoersen weinig invloed op vleesprijsNu de Amerikaanse dollar en economie onder druk staan, vraagt de varkenssector zich af welke invloed dit heeft op de vleesprijs.13 oktober 2008Ondernemen