Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven

Sterke Erven Thema's

Goede kennis en elkaar op de hoogte houden zijn essentieel in de varkenshouderij. Want soms lijkt het alsof de druk vanuit alle hoeken komt: strengere wet- en regelgeving en kritische vragen vanuit de samenleving. Vraag je af hoe je hiermee om moet gaan? Ons antwoord hierop is: Sterke Erven

Met Sterke Erven is ons doel jou te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf. Want een veerkrachtig bedrijf kan de maatschappelijke, politieke en sociale druk aan en staat financieel sterk. Dus: laten we samen werken aan Sterke Erven.

Ontdek de Sterke Erven thema's op Pigbusiness.

Alle thema's Mest Diergezondheid Wet- en regelgeving Innovatie Maatschappij Familie Energie Natuur & Landschap Bedrijfsstrategieën Ondernemerschap

Monovergisters interessant, haalbaarheid omslachtig

Vanaf 2030 dient jaarlijkse 1,6 miljard m3 groen gas in aardgas te worden gemengd. Dit biedt varkenshouders een interessant perspectief om monovergisting te gaan toepassen. Echter, gemeenten en provincies staan op de rem.
2024-332Energie
Willy Tijs bouwde een vleesvarkensstal met 1.440 plaatsen. Het aantal varkens stijgt niet door de ruimte-eisen in het Beter Leven-concept.

Dagontmesting voor gezonde stal en hoge gasproductie

Varkenshouder Willy Tijs (57) in Hoge Hexel (OV) bouwde een nieuwe vleesvarkensstal met 1.440 plaatsen. De stal is voorzien van spoelgoten waardoor Tijs elke twee dagen de mest en urine kan verwijderen.
2024-328Energie
Met behulp van een zzp’er bouwt Jansen de innovatieve stal helemaal zelf.

Milieuvriendelijke proefstal maakt instanties terughoudend

De bedrijfsomvang niet vergroten maar met een proefstal de ammoniakuitstoot wel 80 procent reduceren en de gespeende biggen extra leefcomfort bieden. De RVO juicht dit project toe en verleent de nieuwe stal een proefstalstatus.
2024-124Politiek en beleid
Het Holland Varken moet de nieuwe standaard voor het Nederlandse varken worden.

‘In 2025 wordt elk varken als Holland Varken geslacht’

Volgend jaar januari moet het zover zijn. Dan wordt Holland Varken hét ketenkwaliteitssyteem voor de varkensslachtingen in Nederland. „De ambitie is om dit jaar de laatste stappen te nemen voor de accreditatie”, zegt COV-voorzitter Laurens Hoedemaker.
2024-120Ondernemen
Het realtime meten van de emissie is een van de mogelijke oplossingsrichtingen voor de vergunningverlening en doelvoorschriften.

‘Doelvoorschriften creëren bestaansrecht’

Om de vergunningverlening uit het slop te trekken en toekomst te creëren voor de varkenshouderij, is volgens experts een transitie van middel- naar doelvoorschriften cruciaal. Sensoren die realtime de ammoniakconcentratie meten zijn hierbij onmisbaar.
2024-114Huisvesting

Banken zijn extra alert bij groei- of uitbreidingsplannen

Bij financiering van overname van varkensbedrijven willen banken weten of er nog ruimte is om in de toekomst verplichte vervolgstappen te kunnen zetten. Is reductie mogelijk of zit een bedrijf direct op slot als er aanvullende eisen komen?
2023-1012Ondernemen
In 2043 wordt vee hoofdzakelijk in stallen gehuisvest met voldoende ruimte en afleidingsmateriaal voor natuurlijk gedrag.

Het is 2043 en John is een gelukkige varkensondernemer

Robert Hoste, econoom varkensproductie bij Wageningen Economic Research (WUR), kruipt in de huid van de West-Europese varkenshouder John die anno 2043 over zijn varkensbedrijf en zijn ondernemersstrategie vertelt.
2023-1014Ondernemen
Blijf zeer alert op gunstige locaties met bestemming veehouderij

Goede ondernemerskeuze steeds moeilijker voor varkenshouder

Het maken van een goede ondernemerskeuze in de varkenshouderij is steeds moeilijker. Er spelen steeds meer aspecten die van invloed zijn op de uiteindelijke beslissing. Veelal aspecten waar je als varkenshouder geen of weinig invloed op hebt.
2023-1022Ondernemen
Henri en zijn dochter Lieke in de winkel met warme uitstraling dankzij de gekozen zwarte kleur. Dit zorgt voor een rustige koopomgeving.

Henri Savelkouls koos voor zelf slachten en verkopen

Drie jaar geleden verbouwde Savelkouls zijn winkel tot de huidige prachtige inrichting. In 2002 begon hij in een garage met de vleesverkoop; nu is het een plek waar wekelijks circa 450 klanten komen om vlees te kopen.
2023-1018Ondernemen

‘Innovatiekracht boer vooral drijfveer om het beter te doen’

Wereldwijd wordt de Nederlandse landbouw gezien als voorloper. Is er sprake van een innovatiekracht of spelen er andere factoren een rol waarom Nederland vooroploopt? Volgens landbouwdeskundige Gé Backus zijn we minder innoverend als we denken.
2023-816Huisvesting
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 16
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top