Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Artikelen in deze editie
Kees Huizinga heeft een boerenbedrijf met 14.000 hectare, 3.000 melkkoeien, 700 zeugen en 7.000 vleesvarkens. Financieel is hij bij de opstart bijgestaan door zijn twee Nederlandse compagnons Gerard Tonkens en Berend van der Velde. Tonkens en Van der Veld

Fotoserie: Groningse nuchterheid op Oekraïense steppe

Zonder een boerenbedrijf thuis, maar met twee Nederlandse boeren die hem hielpen startte Kees Huizinga ruim tien jaar geleden als akkerbouwer voor zichzelf in Oekraïne. Zijn grondareaal heeft hij inmiddels uitgebreid naar 14.000 hectare. Bovendien heeft
11 september 2013Ondernemen1 reactie
Hoe weet je als zeugenhouder dat de biggen voldoende antistoffen hebben? De beste methode is het bloed van de pasgeboren big te meten of de big te wegen vlak na de geboorte en een dag er na. Beide methoden waren tot voor kort te duur of te arbeidsintensie

Fotoserie: Goedkoop en effectief biestopname meten

Tot voor kort was het lastig en in de praktijk onuitvoerbaar om te bepalen of pasgeboren biggen voldoende antistoffen via de biest binnen kregen. Maar sinds kort is er de methode Immunocrit. Dierenarts Rutger Jansen introduceerde de methode in Nederland.
5 september 2013Diergezondheid
Bart en Annemarie Spanjers hebben in Best een varkensbedrijf. Na verschillende mogelijkheden te hebben bekeken, is besloten het bedrijf om te bouwen voor het houden van ruim 1.000 zeugen en de speenbiggen te gaan leveren. De 200 zeugen worden vervangen do

Fotoserie: Spanjers vervangt zijn hele zeugenstapel

Bart Spanjers heeft zaterdag 31 augustus zijn open dag gehouden. Het was de officiële opening van zijn bedrijfsverbouwing van 200 zeugen en 1.100 vleesvarkens naar ruim 1.000 zeugen plus speenbiggen. De zeugen worden in één keer vervangen. Wanneer de u
4 september 2013Ondernemen

Video: Varkenshouder Stegink maakt varkensglijbaan

Varkenshouder Erik Stegink in Bathmen heeft een nieuwe attractie voor zijn varkens gevonden. Stegink heeft een glijbaan voor ze laten aanleggen, waar ze naar beneden kunnen glijden. Bekijk de videoreportage van RTV Oost.
8 augustus 2013Ondernemen
Abonneeservice
Voor vragen over een abonnement, bezorging en klachten dan kun je terecht bij de abonneeservice.
  • +31 (0) 314 - 68 22 93

    +31 (0) 6 - 234 839 92

    vakblad@pigbusiness.nl

Abonneren
Ontvang negen keer per jaar het onafhankelijke vakblad Pig Business voor diepgaande en kwalitatief hoogwaardige vakinformatie.
Vraag een abonnement aan
Contact met redactie
Wil je participeren op het platform of heb je redactionele informatie die je wilt voorleggen aan de redactie? Neem dan contact op met de redactie van Pig Business.
  • +31 (0) 314 - 62 64 38

    redactie@pigbusiness.nl

Neem contact op met de redactie
Adverteren
Pig Business biedt met kwalitatieve journalistiek een krachtige omgeving voor adverteerders. Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden?
Meer informatie over adverteren
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top