Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
  • 1
  • Uitklappen Inklappen
Artikelen in deze editie

Wat een hypocrisie

Ik ben niet op kruistocht tegen mensen die geen dierlijke producten willen eten. Iedereen mag en moet zijn of haar eigen keuze maken. Vrijheid van ‘consumptie-uiting’ is een belangrijk mensenrecht. Waar ik wel tegen strijd zijn bewuste onwaarheden.
2022-104Ondernemen

Column: Mijmeren

Tijdens de eerste helft van Senegal-Nederland op het WK bleef ik door het getrommel nog wakker, maar bij de tweede helft mijmerde ik over wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Waar sta ik met mijn bedrijf, wat wil of kan ik nog verbeteren?
2022-105Ondernemen
DanBred wil 4.300 kilo vleesvarken produceren per zeug. Een hulpmiddel daarbij is een camerasysteem als headset die in contact staat met deskundigen die direct advies kunnen geven. Kosten 2500 euro.

Nederlandse varkenssector voorloper op EuroTier 2022

De Nederlandse varkenshouderij wordt nog steeds als een voorloper gezien. Toch verschuift de aandacht van Nederlandse innovatieve bedrijven meer naar Europa. Het ontwikkelen van nieuwe systemen is te duur geworden voor alleen Nederland
2022-1022Ondernemen
Volgens Wim Gorssen is de data interessant voor fokkerijen. „Vroeger gaf men manueel scores. Met ons camerasysteem verloopt dit automatisch.”

Gedrag van varkens kun je sturen met genetica

Via genetica kunnen varkenshouders minder stressgevoelige varkens met beter gedrag selecteren. Dit opent de mogelijkheid tot efficiënter werken, verbeteren van het welzijn, en wellicht verminderen van staartbijten. Dat blijkt uit genetische beeldanalyse.
2022-1018Fokkerij

Wolfkamp blijft strijden voor goede varkensprijs

Willy Wolfkamp is inmiddels al ruim vier jaar actief bij Pig Business. Met de Boerenvarkens- en biggenprijs en zijn columns probeert hij de markt op een positieve manier te beïnvloeden in het voordeel van de varkenshouders.
2022-1011Ondernemen1 reactie
Er is een toenemende belangstelling ontstaan voor kleinschalige productie en ambachtelijke verwerking van vlees, maar in de praktijk blijkt dit heel lastig dit te realiseren.

Mobiele slachterij komt niet van de grond

Er zal voorlopig geen mobiele slachterij door Nederland rijden. De initiatiefnemers lopen tegen tal van problemen aan die zeer moeilijk zijn op te oplossen. Problemen vooral op het vlak van regelgeving, personeel, financiën en capaciteit
2022-1014Slachterij en verwerking
De AVP-preventiescan is gericht op de externe biosecurity en geeft inzicht in de kwetsbaarheden op het varkensbedrijf.

‘We willen een verantwoordelijke buitenvarkenshouderij’

Menig varkenshouder ziet buitenvarkens als een risico, maar de buitenvarkenshouderij heeft de handschoen opgepakt en zet met een initiatiefgroep in op professionalisering in de samenwerking met de POV.
2022-106Ondernemen
Martijn van Duren (links): ,,Je merkt aan alles dat Twan Dirks (rechts) werkt vanuit visie.”

‘Ik wil geen enkel risico nemen qua brandveiligheid’

De brandveiligheidseisen voor stallen worden de komende jaren waarschijnlijk strenger. De kans is reëel dat onder meer het compartimenteren van technische ruimtes in bestaande stallen verplicht wordt gesteld. Twan Dirks sorteerde hier in 2014 al op voor.
2022-1026Ondernemen
Abonneeservice
Voor vragen over een abonnement, bezorging en klachten dan kun je terecht bij de abonneeservice.
  • +31 (0) 314 - 68 22 93

    +31 (0) 6 - 234 839 92

    vakblad@pigbusiness.nl

Abonneren
Ontvang negen keer per jaar het onafhankelijke vakblad Pig Business voor diepgaande en kwalitatief hoogwaardige vakinformatie.
Vraag een abonnement aan
Contact met redactie
Wil je participeren op het platform of heb je redactionele informatie die je wilt voorleggen aan de redactie? Neem dan contact op met de redactie van Pig Business.
  • +31 (0) 314 - 62 64 38

    redactie@pigbusiness.nl

Neem contact op met de redactie
Adverteren
Pig Business biedt met kwalitatieve journalistiek een krachtige omgeving voor adverteerders. Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden?
Meer informatie over adverteren
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top