Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
  • 1
  • Uitklappen Inklappen
Artikelen in deze editie
Onder jongeren bestaat nog steeds een grote bereidheid om het ouderlijk bedrijf over te nemen.

‘Verken opties voor andere constructie’

Het gezinsbedrijf is in Nederland nog altijd de ruggengraat van de agrarische sector. Maar voor hoe lang nog? Overname van een gezinsbedrijf door zoon of dochter is lang niet meer vanzelfsprekend.
2023-513Ondernemen
Angela zit vol verhalen waar het op familiebedrijven goed en fout kan gaan  Haar coachingcarrière begon na het stoppen van het  boerenbedrijf

‘Een goed functionerend familiebedrijf communiceert open en eerlijk’

Hoe voorkom je problemen en conflicten op een familiebedrijf? „Familie en gezin zijn de stabiliteit onder het bedrijf en als dat niet goed zit, zie je dat terug in het bedrijf”, zegt boerenrelatiecoach Angela Nijbroek.
2023-519Ondernemen
Een big heeft 250 gram biest nodig. De kwaliteit van de biest loopt echter snel terug. 6 uur na het werpen is de kwaliteit al met de helft verminderd.

‘Biest bevat opiaat-stofjes en biggen raken eraan verslaafd’

Melk de uier van de zeug zelf en geef de big te drinken. Leg liever niet de beerbiggen over en de kleinere big doet het vaak het beste bij de eigen moeder. Weet wat de gemiddelde drachtlengte is, een te vroeg geboren big begint al met een achterstand.
2023-524Diergezondheid
Cees van den Broek: „Genetisch is een enorme sprong gemaakt in aantal biggen. Zeugen werpen meer biggen dan ze zelf kunnen verzorgen.”

‘We durven een zeug tot een tiende worp in te zetten’

Varkenshouder Cees van den Broek in Oud Gastel ziet zijn focus door de tijd heen verschuiven van bedrijfstechnische aspecten naar het financiële plaatje. Technische resultaten moeten wel op orde zijn, anders wordt niets verdiend.
2023-527Diergezondheid

Amerikanen houden van vlees en zeggen dat het een gezonde keuze is

Een meerderheid van de Amerikanen eet regelmatig vlees en zo'n 76 procent gelooft dat vlees een gezonde voedingskeuze is. Dat blijkt uit een enquête van het tijdschrift Newsweek onder 1.500 Amerikanen.
2023-54Maatschappij
Een aanzienlijk deel van de huidige varkensvoeders bestaat reeds uit grondstoffen die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Voer met 100 procent bijproducten uitstekend alternatief

Vlees van varkens die evenwichtig voer met enkel bijproducten krijgen, is even smakelijk als van varkens die graan- en sojarijk voeder vreten. Ook voederconversie en vleespercentage zijn vergelijkbaar. Twee typen Piétrain-eindberen reageren hetzelfde.
2023-56Diergezondheid
Open communicatie is essentieel binnen het bedrijf van John, Truus en Ilse Verhoijsen.

‘Rode draad in onze bedrijfsfilosofie is gezond boerenverstand’

Open communicatie is essentieel binnen het bedrijf van de familie Verhoijsen. Niet alleen onderling, maar ook met de medewerkers en overige familieleden. Tijdens de lunch komen steeds alle bedrijfsgerelateerde zaken op tafel.
2023-516Ondernemen

Column: Verontwaardigde burger

Varkens houden is complex. Niet direct voor de varkenshouder, want hij of zij werkt elke dag met varkens en heeft het vakmanschap in de vingers. Varkens houden is complex voor de burger.
2023-54Maatschappij

Burgermeningen

Afgelopen weekend heb ik twee mensen uit de levensmiddelenindustrie een rondleiding door mijn varkenshotel gegeven. Ze hadden allebei nog nooit een varkensstal van binnen gezien en waren erg nieuwsgierig.
2023-55Ondernemen
Abonneeservice
Voor vragen over een abonnement, bezorging en klachten dan kun je terecht bij de abonneeservice.
  • +31 (0) 314 - 68 22 93

    +31 (0) 6 - 234 839 92

    vakblad@pigbusiness.nl

Abonneren
Ontvang negen keer per jaar het onafhankelijke vakblad Pig Business voor diepgaande en kwalitatief hoogwaardige vakinformatie.
Vraag een abonnement aan
Contact met redactie
Wil je participeren op het platform of heb je redactionele informatie die je wilt voorleggen aan de redactie? Neem dan contact op met de redactie van Pig Business.
  • +31 (0) 314 - 62 64 38

    redactie@pigbusiness.nl

Neem contact op met de redactie
Adverteren
Pig Business biedt met kwalitatieve journalistiek een krachtige omgeving voor adverteerders. Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden?
Meer informatie over adverteren
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Markt
      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding
      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij
      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting
      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest
      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees
      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top